Ενέργεια

Η Rosneft επιλέγει Vitol, Trafigura, Glencore ως αγοραστές νάφθας και ντίζελ το 2022

Η Rosneft επιλέγει Vitol, Trafigura, Glencore ως αγοραστές νάφθας και ντίζελ το 2022

Η κρατικά ελεγχόμενη Rosneft πουλάει τους όγκους των εξαγωγικών προϊόντων πετρελαίου της ετησίως σε διαγωνισμούς

 

Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft επέλεξε τις Vitol, Trafigura και Glencore ως τους κύριους αγοραστές για τα προϊόντα ελαφρού πετρελαίου της, συμπεριλαμβανομένου του ντίζελ και της νάφθας για φόρτωση κατά τη διάρκεια του 2022, σύμφωνα με traders που επικαλείται το Reuters.

Η Vitol θα λάβει νάφθα από ρωσικά λιμάνια της Άπω Ανατολής, 10 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο) ντίζελ από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, συν αλκυλική και καταλυτική πυρόλυση βενζίνης από το Arghangelsk, σύμφωνα με τους traders. Η Trafigura φόρτωση νάφθας από τα λιμάνια της Βαλτικής της Ρωσίας, ντίζελ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο από το Primorsk και ντίζελ από το λιμάνι Nakhodka στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας. Η Glencore κέρδισε το δικαίωμα να φορτώσει τη νάφθα από το Tuapse το 2022

Η κρατικά ελεγχόμενη Rosneft πουλάει τους όγκους των εξαγωγικών προϊόντων πετρελαίου της ετησίως σε διαγωνισμούς. Η εταιρεία ανακοίνωσε τις προσφορές της για τη φόρτωση του 2022 τον Σεπτέμβριο και πραγματοποίησε αρκετούς γύρους προσφορών. Η Vitol εμβάθυνε τους δεσμούς της με τη Rosneft φέτος, όταν απέκτησε μερίδιο 5% στο γιγάντιο έργο Vostock Oil της ρωσικής εταιρείας μαζί με την Mercantile and Maritime. Η Vitol και η Rosneft υπέγραψαν επίσης συμφωνία προμήθειας πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης