Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Συνάντηση Αμυρά - Καλαφάτη για την χρηματοδότηση περιβαλλοντικών δράσεων

Συνάντηση Αμυρά - Καλαφάτη για την χρηματοδότηση περιβαλλοντικών δράσεων

 Μόνιμη χρηματοδότηση δράσεων όπως ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου και η έγκαιρη αντιμετώπιση θεμάτων πυρασφάλειας στις δασικές εκτάσεις της Μακεδονίας και της Θράκης

 

Η σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση δράσεων περιβάλλοντος, όπως ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου με ειδικό απορρυπαντικό σκάφος και η έγκαιρη αντιμετώπιση θεμάτων πυρασφάλειας στις δασικές εκτάσεις της Μακεδονίας και της Θράκης και, ειδικά, του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

“ Μπαίνει ένα τέλος στην επαιτεία πόρων για να λυθούν περιβαλλοντικά θέματα, όπως ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου”, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καλαφάτης.

“ Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη τις πράσινες πολιτικές και, σε αυτό το πλαίσιο, θα προβλέπεται μόνιμο κονδύλι, μέσω του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για τον καθαρισμό σε τακτική -κι όχι περιστασιακή- βάση. Στον τομέα του περιβάλλοντος δεν αφήνουμε μετέωρα τα βήματά μας. Προνοούμε, όπως και στο θέμα της πυροπροστασίας, για το οποίο σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συγκεκριμένες δράσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμυράς, δήλωσε ότι σε συνεργασία με τον κ. Καλαφάτη “ βάζουμε το νερό στο αυλάκι για τα περιβαλλοντικά θέματα της Βόρειας Ελλάδας και δρομολογούμε εμβληματικές δράσεις για τη διατήρηση της ποιότητας των υδάτων του Θερμαϊκού και για την πυροπροστασία των δασών, εξασφαλίζοντας σταθερή χρηματοδότηση από τον ΟΦΥΠΕΚΑ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης