Απόψεις

Αθ. Κωτσόπουλος : Η παραίτηση του ναυάρχου Σένμπαχ για μια στιγμή ειλικρίνειας

Αθ. Κωτσόπουλος : Η παραίτηση του ναυάρχου Σένμπαχ για μια στιγμή ειλικρίνειας
Η χερσόνησος της Κριμαίας “χάθηκε” και δεν θα επανέλθει ποτέ πίσω
Στα πλαίσια μιας εκδήλωσης στην Ινδία ο παραιτηθείς πλέον αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού Κάι-Αχιμ Σένμπαχ, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο να λέει μεταξύ άλλων (πιθανότατα ανεπίσημα) τα εξής: «Η χερσόνησος της Κριμαίας “χάθηκε” και δεν θα επανέλθει ποτέ πίσω». Τις ανησυχίες των Δυτικών για πιθανή εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, τις χαρακτήρισε «ανοησίες».

Συνέχισε, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Πούτιν επιζητά απλά τον «αρμόζοντα σεβασμό από τους Δυτικούς». Κατέληξε δε επισημαίνοντας ότι είναι απλό να του δείξουμε «σεβασμό», τον οποίο έχει πιθανότατα «κερδίσει». Όπως ήταν φυσικό επακολούθησε πανδαιμόνιο. Η Ουκρανία διαμαρτυρήθηκε έντονα στην Πρέσβη της Γερμανίας στο Κίεβο, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις δηλώσεις Σένμπαχ.

Ο ναύαρχος Σένμπαχ προσπάθησε σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά μέσα να ζητήσει συγγνώμη και να τονίσει ότι οι θέσεις αυτές ήταν προσωπικές και δεν απηχούσαν τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης. Δυστυχώς μάταια. Το απόγευμα ζητήθηκε και υποβλήθηκε η παραίτησή του. Ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού σε μια αφελή ίσως κρίση ειλικρίνειας, είπε αυτά που στη γερμανική πολιτική ελίτ αποτελούν κοινό τόπο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://slpress.gr/diethni/i-paraitisi-toy-nayarchoy-senmpach-kai-mia-stigmi-eilikrineias/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης