Ενέργεια

Σκρέκας: Σήμερα θα αποκατασταθούν οι βλάβες - 200.000 παροχές τέθηκαν εκτός σύνδεσης

Σκρέκας: Σήμερα θα αποκατασταθούν οι βλάβες - 200.000 παροχές τέθηκαν εκτός σύνδεσης
800 400 4000 είναι ο αριθμός που μπορούν να καλούν οι πολίτες στο ΔΕΔΔΗΕ χωρίς χρέωση για να δηλώσουν τη βλάβη, επανέλαβε ο υπουργός
Σχετικά Άρθρα

Στις 200.000 έφτασαν οι παροχές οι οποίες τέθηκαν εκτός ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας μιλώντας στο Mega. 

«Οι 100.000 επανήλθαν τις πρώτες δέκα ώρες του φαινομένου, εχτές επανηλεκτροδοτήθηκαν περίπου 90.000 παροχές και έχουμε περίπου 5.000 παροχές που ακόμα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Οι βλάβες στις γραμμές μέσης τάσης στην πλειοψηφία τους έχουν επιδιορθωθεί, αλλά υπάρχουν και σποραδικές βλάβες» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ έχει δώσει οδηγία στο ΔΕΔΔΗΕ να καλέσουν όσους είχαν δηλώσει βλάβες, ώστε να διαπιστώσουν αν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των βλαβών

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας τόνισε την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου σήμερα να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των βλαβών. «800 400 4000 είναι ο αριθμός που μπορούν να καλούν οι πολίτες στο ΔΕΔΔΗΕ χωρίς χρέωση για να δηλώσουν τη βλάβη. Ο αγώνας συνεχίζεται. Νομίζω ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ήταν προετοιμασμένος και έχει κατανείμει τις δυνάμεις σε όλη την Αττική. Είχαμε προχωρήσει σε βαθιά κλάδευση σε όλο τον αστικό ιστό, αλλά υπήρχαν και δέντρα μακριά από τα σύρματα που είχαν πέσει πάνω τους» είπε.

Tέλος, μιλώντας και σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ερωτηθείς αν θα υπάρξει αποζημίωση των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα,  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι «όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις, θα τα βάλουμε όλο στο τραπέζι για να δούμε τι πρέπει να γίνει»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης