Παρενέργειες

H Eurobak Eq έκανε την ζημιά στην ΔΕΗ

H Eurobak Eq έκανε την ζημιά στην ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα
Ένα flash note της Eurobank Eq (Ζαχαροπούλου) που προσπάθησε να δώσει επεξηγήσεις για αναμενόμενα μέτρα που αφορούν πλαφόν στα καύσιμα και πιθανές επιπτώσεις στα τιμολόγια έκανε την ζημιά στην μετοχή της ΔΕΗ και έστειλε την κεφαλαιοποίηση κάτω από 3 δισ, σημαντικά χαμηλότερη από την καθαρή της θέση, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το ζήτημα είναι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός χθες στην βουλή στον αδιάβαστο Τσίπρα, ότι η ΔΕΗ δεν θα έχει κέρδος φέτος γιατί διαθέτει 600 εκατ για να κάνει τις εκπτώσεις που έχει ξεκινήσει στα τιμολόγια. Η πληροφορία είναι, ότι η ΔΕΗ δεν θα ζημιωθεί γιατί έχει πραγματοποιήσει κέρδη από το hedging χάρις τις κινήσεις της δίοικησης και με αυτά θα κοιτάξει να καλύψει τις παροχές της που ήδη διαφημίζει.

Δεη έχει νόημα να βγάλει η ΔΕΗ ζημιές και να χαλάσει την εικόνα της στις αγορές από την στιγμή που έχει ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα για τη νέα μορφή αυτονόμησης της ενεργειακής φυσιογνωμίας της χώρας, όπως την ανακοίνωσε και ο πρωιθυπουργός στρην βουλή.
Επίσης το πλαφόν στα καύσιμα μετα οποία γίνεται ο συνειρμός αφορά σε περιθώρια και όχι σε τιμές.
Τέλος πωλητές ήσαν κυρίως μεμονωνένοι ιδιώτες αλλα και ενδεχομένως βραχυπρόθεσμα μικρο - funds που έσπασαν τα margins και όχι οι μεγάλοι μέτοχοι - επενδυτές.

Κατά τα άλλα θυμόμαστε την αναλύτρια της Eurobank που ρώταγε σε teleconference της Mytilineos, αν θα πέσει το αλουμίνιο με τιμή του μετάλλου στα 2.100 δολ/τόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης