Διεθνή

H απάντηση Zelensky στους 4 όρους του Putin για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

H απάντηση Zelensky στους 4 όρους του Putin για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

To Κίεβο φαίνεται να θέλει απευθείας συνομιλίες μεταξύ Putin και Zelensky με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία

Με μικρές θετικές εξελίξεις, αλλά χωρίς σημαντική βελτίωση της κατάστασης ολοκληρώθηκε χθες ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου ο οποίος μαίνεται για 13η ημέρα.

Χθες αντιπροσωπείες το δύο πλευρών κάθισαν στο τραπέζι των συζητήσεων για τρίτη φορά μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και όπως ανέφερε ο ο Ουκρανός διαπραγματευτής και επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλ Ποντόλιακ, ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων δεν απέφερε αποτελέσματα που θα βελτίωναν σημαντικά την κατάσταση όσον αφορά τη διευθέτηση της κατάστασης.

Επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι υπήρξαν μικρές εξελίξεις όσον αφορά στον ανθρωπιστικό τομέα και ότι συνεχίστηκαν εντατικά οι διαβουλεύσεις για το βασικό πολιτικό πλαίσιο των κανονισμών, καθώς και για την κατάπαυση του πυρός και τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Τι λέει η Ρωσία για τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία

Από την άλλη πλευρά, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι οι προσδοκίες από τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία δεν έγιναν πραγματικότητα.

«Οι προσδοκίες μας από τις διαπραγματεύσεις δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν», είπε ο Μεντίνσκι. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ρωσία ήλπιζε πως στις συνομιλίες θα υπογράψει τουλάχιστον ένα πρωτόκολλο με την ουκρανική αντιπροσωπεία, κάτι που, όμως, δεν συνέβη».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης