Ενέργεια

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Χρειάζεται δραστικότερη παρέμβαση για την αποφυγή ακραίων διακυμάνσεων στην ενέργεια

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Χρειάζεται δραστικότερη παρέμβαση για την αποφυγή ακραίων διακυμάνσεων στην ενέργεια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και αναφέρθηκε στο σχέδιο έξι σημείων το οποίο εισηγήθηκε στην ΕΕ, με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη για δραστικότερες παρεμβάσεις ώστε να συγκρατηθεί η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αγορές φυσικού αερίου δεν αντανακλούν πλέον την προσφορά και τη ζήτηση, και γι' αυτό εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «πρέπει να παρέμβουμε δραστικότερα για να αποφύγουμε ακραίες διακυμάνσεις» των τιμών.
Αναφερόμενος στο σχέδιο έξι σημείων το οποίο εισηγήθηκε στην ΕΕ, με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στις τιμές του φυσικού αερίου στις αγορές.
 
«Είναι μία τολμηρή πρόταση» πααδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι θα εξεταστεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά αύριο (10/3/2022) στις Βερσαλλίες. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ακραία κατάσταση», η οποία αντανακλάται στους λογαριασμούς ρεύματος, που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως και άλλες ευρωπαϊκές, επιδοτεί του λογαριασμούς.

Οι ακραίες τιμές του αερίου σημειώνονται ενώ οι προμήθειες δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά και γι' αυτό ο ίδιος, όπως είπε, προτείνει μία βραχυπρόθεσμη παρέμβαση στη δομή τιμολόγησης του φυσικού αερίου.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο «χρειάζεται περισσότερο χρόνο από όσο διαθέτουμε», καθώς και ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει τις εξαγωγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης