Ενέργεια

Η δήλωση Πηλείδου για αγωγό Ισραήλ-Κύπρου και πλωτή μονάδα υγροποίησης

Η δήλωση Πηλείδου για αγωγό Ισραήλ-Κύπρου και πλωτή μονάδα υγροποίησης
Υπογράμμισε επίσης ότι για το κομμάτι Κύπρος-Κρήτη θα υπογραφτεί το συμβόλαιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την χρηματοδότηση μέσα στους επόμενους μήνες

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης στο Ισραήλ, ανέφερε η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

«Φυσικά ήταν θετικά τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντηση στο Ισραήλ, είχαμε ενθαρρυντικές εξελίξεις όσο αφορά το ηλεκτρικό καλώδιο που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη συζήτηση της τεχνικής ομάδας η οποία χειρίζεται τα θέματα που έχουν να κάνουν με το κομμάτι Ισραήλ-Κύπρου που είναι το επόμενο κομμάτι για το οποίο θα πρέπει να γίνει μία σοβαρή εργασία αδειοδότησης και επίλυσης όλων των τεχνικών οικονομικών θεμάτων, ώστε να προχωρήσει και εκείνο το κομμάτι» τόνισε η κ. Πηλείδου.

Υπογράμμισε επίσης ότι για το κομμάτι Κύπρος-Κρήτη θα υπογραφτεί το συμβόλαιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την χρηματοδότηση μέσα στους επόμενους μήνες ούτως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής πριν το τέλος του έτους, επομένως είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσει και η διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου. Η Υπουργός εξέφρασε μεγάλη στήριξη για το συγκεκριμένο έργο ως υπέρμαχος της αύξησης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της περιοχής, πράγμα το οποίο αποτελεί στόχο και της Κύπρου, οπότε δόθηκαν και διαβεβαιώσεις ότι αυτός θα είναι και ο στόχος του καλωδίου και όχι μόνο η παροχή ενεργειακής ασφάλειας στις χώρε που εμπλέκονται.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης