Ενέργεια

Peskov: Δεν είναι εργαλείο εκβιασμού το φυσικό αέριο - Όλα έχουν προβλεφθεί

Peskov: Δεν είναι εργαλείο εκβιασμού το φυσικό αέριο - Όλα έχουν προβλεφθεί
Αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσες χώρες έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε αλλαγή των πληρωμών για το φυσικό αέριο σε ρούβλια
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί τις προμήθειες φυσικού αερίου ως εργαλείο εκβιασμού, μετά τη διακοπή των ροών στην Πολωνία και την Βουλγαρία από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, και το Κρεμλίνο είπε πως άλλες χώρες που θα αρνηθούν να πληρώσουν σε ρούβλια μπορεί να αντιμετωπίσουν τα ίδια αποτελέσματα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ανακοίνωση της Gazprom αποτελεί άλλη μια απόπειρα από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο ως εργαλείο εκβιασμού.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το απέρριψε, λέγοντας στους δημοσιογράφους: "Η Ρωσία ήταν και παραμένει ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενεργειακών πόρων στους καταναλωτές τους και παραμένει δεσμευμένη στις συμβατικές της υποχρεώσεις".

Αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσες χώρες έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε αλλαγή των πληρωμών για το φυσικό αέριο σε ρούβλια σύμφωνα με διάταγμα που εξέδωσε τον περασμένο μήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Όταν οι προθεσμίες πληρωμής θα πλησιάζουν, αν ορισμένοι καταναλωτές αρνηθούν να πληρώσουν με βάση το νέο σύστημα, τότε ασφαλώς το διάταγμα του προέδρου θα εφαρμοστεί", είπε ο Πεσκόφ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ρωσία είναι έτοιμη για τις απώλειες που μπορεί να υποστεί στα έσοδά της αν ευρωπαϊκές χώρες αρνηθούν να πληρώσουν για το αέριο σε ρούβλια, ο Πεσκόφ είπε: "Όλα έχουν υπολογιστεί, όλοι οι κίνδυνοι έχουν προβλεφθεί και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης