Ενέργεια

FT: Ευρωπαϊκοί κολοσσοί σπάνε το μέτωπο της ΕΕ και πληρώνουν σε ρούβλια - Ποιοι είναι

FT: Ευρωπαϊκοί κολοσσοί σπάνε το μέτωπο της ΕΕ και πληρώνουν σε ρούβλια - Ποιοι είναι
Σε εντατικούς ρυθμούς κινούνται οι διαπραγματεύσεις
Σχετικά Άρθρα

Ευρωπαϊκές χώρες που εισάγουν φυσικό αέριο από την Ρωσία εμφανίζονται έτοιμες να συναινέσουν στην ρωσική απαίτηση για πληρωμές σε ρούβλια, αναφέρουν σήμερα οι Financial Times.    

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες της Ευρώπης ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν ένα νέο σύστημα πληρωμών για το ρωσικό φυσικό αέριο που απαιτεί το Κρεμλίνο, το οποίο, σύμφωνα με τους επικριτές, θα υπονομεύσει τις κυρώσεις της ΕΕ, θα απειλήσει την ενότητα του μπλοκ και θα προσφέρει δισεκατομμύρια σε μετρητά στη ρωσική οικονομία».

70_8.JPG


Ως προς το ποιες χώρες ετοιμάζονται για τέτοια κίνηση, οι FT αναφέρουν: «Οι διανομείς φυσικού αερίου στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία σχεδιάζουν να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια στην Gazprombank στην Ελβετία, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ρωσική απαίτηση για πληρωμές στο δικό τους νόμισμα. Στους ομίλους αυτούς περιλαμβάνονται δύο από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου: η Uniper με έδρα το Ντίσλεντορφ και η OMV με έδρα τη Βιέννη».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές «οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων αγοραστών και της Gazprom, του ρωσικού κρατικά ελεγχόμενου προμηθευτή φυσικού αερίου, έχουν ενταθεί καθώς πλησιάζουν οι προθεσμίες πληρωμής».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης