Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ACER: Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας «δεν ευθύνεται για την τρέχουσα κρίση»

ACER: Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας «δεν ευθύνεται για την τρέχουσα κρίση»
Ποιός είναι ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι χονδρικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας στη συνεχιζόμενη κρίση των ενεργειακών τιμών

Η ολοκληρωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ έχει συμβάλει στην άμβλυνση των τιμών της ενέργειας, αποφέροντας οφέλη που υπολογίζονται σε 34 δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με έκθεση των ρυθμιστικών αρχών ενέργειας της ΕΕ, οι οποίες περιγράφουν 13 μέτρα για την άμβλυνση της τρέχουσας κρίσης τιμών.

Σε μια πολυαναμενόμενη έκθεση, ο Οργανισμός Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της ΕΕ (ACER) παρέδωσε τα συμπεράσματά του σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι χονδρικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας στη συνεχιζόμενη κρίση των ενεργειακών τιμών, η οποία επιδεινώθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (29 Απριλίου), είναι σαφής: «Ενώ οι τρέχουσες συνθήκες που επηρεάζουν το ενεργειακό σύστημα της ΕΕ απέχουν πολύ από το ‘φυσιολογικό’, ο ACER διαπιστώνει ότι ο σημερινός σχεδιασμός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν ευθύνεται για την τρέχουσα κρίση».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης