Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H πρώτη αντίδραση της Ρωσίας στο πετρελαϊκό εμπάργκο της ΕΕ

H πρώτη αντίδραση της Ρωσίας στο πετρελαϊκό εμπάργκο της ΕΕ
Ο Ρώσος πρεσβευτής σχολίασε την ανάρτηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen σχετικά με την απαγόρευση εισαγωγών του 90% του ρωσικού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους
Σχετικά Άρθρα

''H χώρα θα βρει άλλους αγοραστές για το πετρέλαιό της μετά την απόφαση των «27»'', ήταν η πρώτη αντίδραση εκ μέρους Ρωσίας και ειδικότερα του μονίμου αντιπροσώπου της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Mikhail Ulyanov, με αφορμή την επιβολή του έκτους πακέτου κυρώσεων της ΕΕ.

Ο Ρώσος πρεσβευτής σχολίασε την ανάρτηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen σχετικά με την απαγόρευση εισαγωγών του 90% του ρωσικού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Όπως, σωστά, είπε Ursula von der Leyen χθες, η Ρωσία θα βρει άλλους εισαγωγείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα αντιφάσκει αναφορικά με τη δική της χθεσινή δήλωση. Η πολύ γρήγορη αλλαγή νοοτροπίας δείχνει ότι η Ε.Ε. δεν είναι σε καλή κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.


 766_1.JPG


Η Ρωσία πρέπει να βρει άλλους πελάτες για το πετρέλαιο

Η ΕΕ έχει σχέδιο να απαγορεύσει το 90% των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θα αγοράζουμε 90% λιγότερο» σημείωσε ο Borrell

«Το έκτο πακέτο εγκρίθηκε. Μη σκέφτεστε μόνο την απαγόρευση στο πετρέλαιο, σκεφτείτε επίσης τρεις ακόμη σημαντικές τράπεζες εκτός swift. Θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες δυσκολίες στη ρωσική οικονομία», επεσήμανε υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για ένα ακόμη βήμα κι ακόμη μία επίδειξη ενότητας».

Επίσης, ανέφερε ότι «χρειάζεται πολύς χρόνος στην Ευρώπη για τις συζητήσεις γιατί χρειάζεται ομοφωνία». Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι η Ρωσία μπορεί να πουλά πετρέλαιο σε άλλες χώρες, απάντησε ότι «δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη Ρωσία να πουλήσει σε άλλους το πετρέλαιο, αλλά είμαστε ο πιο σημαντικός πελάτης της Ρωσίας. Πρέπει να βρει άλλον και σίγουρα πρέπει να μειώσουν τις τιμές».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης