Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μειώθηκαν οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Μειώθηκαν οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Μετά τη διεύρυνση των περικοπών από τη Μόσχα

 

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μειώθηκαν την Τετάρτη, αφού η Μόσχα διεύρυνε τις περικοπές και διέκοψε τις ολλανδικές, δανικές και γερμανικές συμβάσεις λόγω άρνησης αποδοχής του συστήματος πληρωμής σε ρούβλια.

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe από τη Γερμανία στην Πολωνία μειώθηκαν την Τετάρτη, αλλά ήταν στα επίπεδα των αιτημάτων για φυσικό αέριο.

Οι ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα με την Πολωνία ήταν 3.404.777 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h), από 5.630.632 kWh/h την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ομοίως, οι υποψηφιότητες για ροές στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany μειώθηκαν στα 36,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, από 37,5 mcm την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι η προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας στο σημείο εισόδου Sudzha προβλεπόταν σε 41,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την Τετάρτη, έναντι 42,12 mcm την Τρίτη.

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας την Τρίτη είχε διακόψει πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου στον ολλανδό trader GasTerra και την Τετάρτη διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δανική Orsted και στη Shell Energy για τη σύμβασή της να προμηθεύσει φυσικό αέριο στην Γερμανία, επικαλούμενη την αδυναμία των εταιρειών να πραγματοποιήσουν πληρωμές σε ρούβλια.

Ωστόσο, η γερμανική ρυθμιστική αρχή δικτύου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η απόφαση της Gazprom επηρεάζει μόνο μικρούς όγκους στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από άλλες πηγές.

Οι φυσικές ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στη Βαλτική Θάλασσα ήταν σύμφωνες με τις υποψηφιότητες και ήταν 73.025.457 kWh/h το πρωί της Τετάρτης, από 65.161.979 kWh/h το προηγούμενο 24ωρο.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης