Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Goldman Sachs: Ανεβάζει στα 135 δολ.την πρόβλεψη για το Brent το β΄εξάμηνο του 2022

Goldman Sachs: Ανεβάζει στα 135 δολ.την πρόβλεψη για το Brent το β΄εξάμηνο του 2022

Η τράπεζα εκτιμά τη ρωσική παραγωγή θα μειωθεί στα 9,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος του έτους από 10,8 εκατομμύρια bpd τον Μάιο

 

Η Goldman Sachs αύξησε τις προβλέψεις της για την τιμή του Brent κατά 10 δολάρια σε 135 δολάρια το βαρέλι για την περίοδο μεταξύ του δεύτερου εξαμήνου του 2022 και του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους, με το σκεπτικό ότι το διαρθρωτικό έλλειμμα προσφοράς δεν θα έχει επιλυθεί.

Οι τιμές θα αυξηθούν στο προβλεπόμενο επίπεδο για να ομαλοποιηθεί η προσφορά μέχρι τα τέλη του 2023, ανέφεραν οι αναλυτές της τράπεζας σε σημείωμα με ημερομηνία 6 Ιουνίου που εςπικαλείται το Reuters.

Ένα «πολιτικά δημιουργημένο πλεόνασμα» που οδηγεί σε μέτρια πτώση τις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας, μεγάλες απελευθερώσεις από τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου και αυστηρά lockdown λόγω του COVID στην Κίνα τελειώνει, καθώς η κινεζική ζήτηση ανακάμπτει και η ρωσική παραγωγή μειώνεται περαιτέρω λόγω της απαγόρευσης της ΕΕ, ανέφερε η Goldman.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν πρόσφατα σε εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού που θα τεθεί πλήρως σε ισχύ έως τα τέλη του 2022, με στόχο να σταματήσουν το 90% των εισαγωγών αργού της Ρωσίας στο μπλοκ των 27 εθνών μέχρι το τέλος του έτους.

Η τράπεζα εκτιμά τη ρωσική παραγωγή θα μειωθεί στα 9,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος του έτους από 10,8 εκατομμύρια bpd τον Μάιο, ανακάμπτοντας ελαφρά στα 10 εκατομμύρια bpd έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Ανελαστική η προσφορά

Η αγορά ήταν πιο σφιχτή από ό,τι αναμενόταν μέχρι τον Απρίλιο, καθώς η προσφορά παραμένει ανελαστική στην άνοδο των τιμών, ανέφερε η τράπεζα.

«Από την πλευρά της ζήτησης, η αρνητική ώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης παραμένει ανεπαρκής για την εξισορρόπηση των αποθεμάτων σε τρέχουσες τιμές. Ως αποτέλεσμα, πιστεύουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω για να εξομαλυνθούν τα μη βιώσιμα χαμηλά επίπεδα των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, καθώς και του ΟΠΕΚ και των εφεδρικών διυλιστηρίων», προστίθεται.

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερές την Τρίτη, καθώς η αγορά εξισορρόπησε το κλίμα κινδύνου με ανησυχίες για την προσφορά και την προοπτική υψηλότερης ζήτησης καθώς η Κίνα χαλαρώνει τους περιορισμούς της για τον COVID
Περί τις 18:56 ώρα Ελλάδας η τιμή του brent βρισκόταν στα 120,55 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,79% και το αργό ενισχυόταν 0,77% στα 119,47 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης