Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθερές οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Σταθερές οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Αυξήθηκαν οι ροές φυσικού αερίου προς Ανατολάς μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία

 

Η παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στη Βαλτική Θάλασσα και μέσω της Ουκρανίας παρέμεινε σταθερή το πρωί της Παρασκευής, ενώ οι ροές προς τα ανατολικά αυξήθηκαν κατά μήκος του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία του χειριστή που επικαλείται το Reuters.

Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του Nord Stream 1 ήταν 62.085.568 kWh/h το πρωί της Παρασκευής, παρόμοια με επίπεδα άνω των 61.000.000 kWh/h που παρατηρήθηκαν το μεγαλύτερο μέρος της Πέμπτης.

Οι υποψηφιότητες για ροές στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ανήλθαν σε 37 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία από τον ουκρανικό διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής Gazprom ανακοίνωσε ότι η προμήθεια της στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Sudzha διατηρήθηκε σταθερή στα 41,9 εκατ. cm, αμετάβλητη από την προηγούμενη ημέρα.

Οι ροές φυσικού αερίου προς Ανατολάς μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία αυξήθηκαν σύμφωνα με τις υποψηφιότητες.

Οι φυσικές ροές εξόδου στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 3.473.701 κιλοβατώρες την ώρα (kWh/h) την Παρασκευή, από επίπεδα άνω των 2.820.000 kWh/h για το μεγαλύτερο μέρος της Πέμπτης, σύμφωνα με στοιχεία της Gascade.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης