Επικαιρότητα

Εβδομάδα αποφάσεων για αντιπληθωριστικά μέτρα και έξοδος από εποπτεία 16/6

Εβδομάδα αποφάσεων για αντιπληθωριστικά μέτρα και έξοδος από εποπτεία 16/6
Στην Ελλάδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Christian Lindner

Τον «χάρτη» με τα ακριβή δημοσιονομικά περιθώρια για νέα μέτρα θα καθορίσουν τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το μήνα Μάιο που θα ανακοινωθούν αύριο 15 Ιουνίου 2022 ενώ καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία καθώς θα διαμορφώσει ένα θετικό κλίμα για την Ελλάδα.
Το «εξιτήριο» θα εκδοθεί αυτήν την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 από το Eurogroup που θα σημάνει το οριστικό τέλος της μνημονιακής περιόδου για την χώρα μας καθώς από τον Σεπτέμβριο επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Πέραν της αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές η απόφαση θα συνοδευτεί και με την έγκριση για την εκταμίευση μιας ακόμη δόσης ύψους 748 εκατ. ευρώ που θα ενισχύσει τη ρευστότητα του δημοσίου.
Βέβαια η μετάβασης σε καθεστώς απλής εποπτείας δεν σημαίνει άνευ όρων και ορίων δημοσιονομική ελευθερία αφού ο έλεγχος και η αξιολόγηση της οικονομίας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα συνεχιστεί έως ότου η χώρα εξοφλήσει το 75% των δανείων που έλαβε στο πλαίσιο των μνημονίων, πράγμα που αναμένεται να συμβεί το 2059.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης