Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,18% για τον Nasdaq, πτώση 0,37% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,18% για τον Nasdaq, πτώση 0,37% για τον S&P

150 μονάδες έχασε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για μια βασική ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.


Ο Dow Jones υποχώρησε 150 μονάδες, ή 0,49% στις 30,365 μονάδες, μετά από άνοδο έως και 170 μονάδων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,37% στις 3,735 μονάδες κινούμενος περαιτέρω στην περιοχή bear market
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε οριακά 0,08% στις 636,85 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,18% στις 10,828 μονάδες.

«Αυτή είναι μια από τις μέρες που η αγορά θα πρέπει να υιοθετήσει στάση αναμονής και σίγουρα αυτό φαίνεται να συμβαίνει στους μεγάλους δείκτες», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην National Securities.

Η Oracle σημείωσε άλμα άνω του 9% αφού η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ενισχύθηκαν από τη «σημαντική αύξηση της ζήτησης» στις υποδομές της στο cloud. ΟΗ FedEx εκτινάχθηκεκατά 14% αφού αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά περισσότερο από 50% και ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει τρία νέα μέλη στο διοικητικό της συμβούλίο.

Η Boeing και η McDonald's σημείωσαν άνοδο περίπου 2% και 1%, αντίστοιχα, περιορίζοντας τις απώλειες του Dow. Ο τομέας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας υποχώρησε 3% και τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα μειώθηκαν κατά 2%, μετά από απώλεια άνω του 3% για την Procter & Gamble και την Clorox.

Η Norwegian Cruise Line και της Royal Caribbean υποχώρησαν περισσότερο από 1%. Η Delta υποχώρησε επίσης 2%.

Ο τεχνολογικός τομέας σημείωσε ένα σύντομο ράλι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με επικεφαλής τις μετοχές της Tesla και της Nvidia. Τομείς ανάπτυξης, όπως η τεχνολογία, έχουν υποφέρει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές εναλλάσσονται σε ασφαλείς τομείς όπως οι βασικοί καταναλωτές, με αποτέλεσμα ο Nasdaq να υποχωρήσει περισσότερο από 30% από τα υψηλά του.

Τα επιτόκια αυξήθηκαν ξανά εν αναμονή πιο επιθετικών πολιτικών αυστηροποίησης από τη Fed. Το 10ετές ξεπέρασε το 3,45% την Τρίτη και έφτασε σε νέο υψηλό 11 ετών καθώς το 2ετές εκτινάχθηκε 14 μονάδες βάσης στο 3,418%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης