Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Την επόμενη εβδομάδα η κυβερνητική παρέμβαση στα καύσιμα - Η αναφορά του πρωθυπουργού

Την επόμενη εβδομάδα η κυβερνητική παρέμβαση στα καύσιμα - Η αναφορά του πρωθυπουργού
Ουσιαστικά αυτό που προκρίνεται είναι ένα «fuel pass 2», με διευρυμένα κριτήρια
Σχετικά Άρθρα

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επιδότηση στα καύσιμα θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα είπε χθες (14/6) ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ.

«Πράγματι, η χώρα μας έχει σχετικά αυξημένες τιμές βενζίνης σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί; Διότι διαχρονικά είχαμε υψηλούς φόρους στη βενζίνη» σημείωσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας ωστόσο εκ νέου τη συζήτηση για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» σημείωσε «ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα σάς δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από εδώ και στο εξής, ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο».

Ουσιαστικά αυτό που προκρίνεται είναι ένα «fuel pass 2», με διευρυμένα κριτήρια καθώς φαίνεται πως υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο. Με την ανηφορική πορεία στην τιμή της βενζίνης να μην λέει να σταματήσει στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και το ύψος της ενίσχυσης. Βέβαια πρέπει να επισημανθεί πως θα είναι ένα μέτρο με συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, όπως έγινε και με το «fuel pass 1»

Αυτό που τονίζεται από την κυβερνητική πλευρά - απέναντι στο ασφυκτικό πρεσάρισμα της αντιπολίτευσης- είναι πως το πρόβλημα των ανατιμήσεων σχετίζεται με τις διεθνείς εξελίξεις. Ωστόσο είναι δεδομένο πως όσο η ακρίβεια ροκανίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τόσο θα φουντώνει η συζήτηση για νέα μέτρα στήριξης.

Τέλος, σε σημερινή ομιλία στο Mega, o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι ο «ειδικός φόρος κατανάλωσης ήταν και παραμένει πολύ υψηλός, και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αυξήσει τους φόρους. Οριζόντια μείωση στον ειδικό φόρο καυσίμων δεν θα υπάρξει».  Σε μία εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων για την ακρίβεια και μέχρι εκεί που αντέχει ο προϋπολογισμός θα γίνει παρέμβαση για να ανακουφιστούν οι πολίτες, όσο είναι εφικτό. Κοιτάμε πάντα την εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνουμε και διορθώνουμε ό,τι δεν πηγαίνει καλά. Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να αδικήσει κανέναν, σκοπός είναι να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας όσο περισσότερο μπορούμε, διαχειριζόμενοι μία παγκόσμια αναταραχή. Η Ελλάδα είναι σε μία καλή κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες, ανέφερε ο υπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης