Ενέργεια

Timmermans: Οι περικοπές φυσικού αερίου έχουν επηρεάσει 12 χώρες της ΕΕ - Ξεπέρασε τα 130 ευρώ/MWh το TTF

Timmermans: Οι περικοπές φυσικού αερίου έχουν επηρεάσει 12 χώρες της ΕΕ - Ξεπέρασε τα 130 ευρώ/MWh το TTF
Στα 133,4 ευρώ/MWh οι τιμές του TTF για τον Ιούλιο

Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην ενεργειακή αγορά μετά τις αποφάσεις της Ρωσίας να μπλοκάρει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής πολιτικής για το κλίμα, Frans Timmermans, σύμφωνα με το Reuters.

O κ. Timmermans υπογράμμισε ότι δώδεκα χώρες της ΕΕ έχουν επηρεαστεί από τις περικοπές στην προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Μάλιστα, δέκα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ έχουν εκδώσει μια "έγκαιρη προειδοποίηση" για την προμήθεια φυσικού αερίου - το πρώτο και λιγότερο σοβαρό από τα τρία επίπεδα κρίσης που προσδιορίζονται στους κανονισμούς της ΕΕ για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Το παράδειγμα της Γερμανίας

Η Γερμανία έχει προχωρήσει τα πράγματα, διαβάζοντας τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο ενεργειακό τοπίο, θέτοντας προς υλοποίηση το επίπεδο 2. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το θέμα του WEN για τα μέτρα που λαμβάνει η Γερμανία.

Τέλος, λογικό και επόμενο είναι οι τιμές φυσικού αερίου να κινούνται ανοδικά με το TTF να αυξάνεται κατά 4% στα 133,4 ευρώ/MWh για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να ενισχύεται κατά 5,2% στα 134,2 ευρώ/MWh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης