Ενέργεια

Η νέα κίνηση της Ιταλίας για την εξασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας

Η νέα κίνηση της Ιταλίας για την εξασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας
Το πλοίο έχει μέγιστη αποθηκευτική ικανότητα περίπου 170 χιλιάδων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)

Νέο πλωτό κάφος επαναεριοποίησης από την εταιρεία Bw Lng απέκτησε η Snam για τη συμβολή της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, σύμφωνα με το euractiv.com

Το πλοίο έχει μέγιστη αποθηκευτική ικανότητα περίπου 170 χιλιάδων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και δυνατότητα συνεχούς επαναεριοποίησης περίπου 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.

Όπως αναφέρεται, οι δύο υποδομές φυσικού αερίου θα συνεισφέρουν το 13% της εθνικής ζήτησης φυσικού αερίου, αυξάνοντας την ικανότητα επαναεριοποίησης σε περισσότερο από το 30% της ζήτησης».

Αυξάνεται η αβεβαιότητα

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ενεργειακό μέτωπο έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την αβεβαιότητα σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την αποθήκευση φυσικού αερίου εν μέσω περικοπών στην προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η Ιταλία Ιταλία επιδιώκει να αυξήσει την ικανότητά της να λαμβάνει φυσικό αέριο μέσω αγωγών και να αυξήσει την αποθηκευτική της ικανότητα.

Επί του παρόντος λειτουργούν τρεις μονάδες επαναεριοποίησης και έχουν αποθηκευτεί συνολικά 107,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, κυρίως από τη Snam.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης