Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Υποχώρηση 0,15% για τον Nasdaq 0,45% για τον S&P και 0,14% για energy sector

Wall Street: Υποχώρηση 0,15% για τον Nasdaq 0,45% για τον S&P και 0,14% για energy sector

209 μονάδες έχασε ο Dow

Yποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουνίου ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο, συμβάλλοντας στους αυξανόμενους φόβους ότι η Federal Reserve θα γίνει πιο επιθετική στον αγώνα της να τιθασεύσει τις αυξανόμενες τιμές.


Ο Dow Jones υποχώρησε 209 μονάδες ή 0,68% στις 30,771 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,45% στις 3,801 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,16% στις 524,36 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,15% στις 11,247 μονάδες.

«Δεν υπάρχει καμία ανατροπή, εκτός από το ότι η Fed πρέπει να γίνει πιο επιθετική βραχυπρόθεσμα και να περιορίσει τη ζήτηση. Αυτό εδραιώνει μια ύφεση τώρα», δήλωσε η Liz Ann της Charles Schwab. «Νομίζω ότι η ύφεση είναι αναπόφευκτη».

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 9,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, ξεπερνώντας ακόμη και το 8,6% του Μαΐου, η οποία ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από το 1981.
Ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 5,9% και πάνω από την εκτίμηση του 5,7%.

Εν τω μεταξύ, η έκθεση “Beige Book” της Federal Reserve που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη κατέγραψε υψηλότερους φόβους για πληθωρισμό και πιθανή ύφεση.

Οι μετοχές της Boeing, της Dow και της UnitedHealth υποχώρησαν περισσότερο από 1% η καθεμία, παρασύροντας τον Dow σε αρνητικό έδαφος.

Amazon και Tesla σημείωσαν άνοδο άνω του 1% η καθεμία παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ανάπτυξη. Η κίνηση έφερε για λίγο τον βαρύ τεχνολογικό Nasdaq σε θετικό έδαφος. Η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο 6,4% καθώς η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης μήνυσε τον Elon Musk.

Μαζί με την έκθεση για τον πληθωρισμό, οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου για ενδείξεις σχετικά με την υγεία των εταιρειών των ΗΠΑ. Οι μετοχές της Delta Air Lines σημείωσαν πτώση 6,3% μετά την δημοσίευση μικτών αποτελεσμάτων.

Η United και η American Airlines σημείωσαν πτώση 2% και 5%, αντίστοιχα. Οι Norwegian, Royal Caribbean και Carnival σημείωσαν πτώση περίπου 2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης