Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στη Γερμανία από χθες 17/7 η τουρμπίνα - Θα πάρει 5-7 ημέρες να φτάσει στη Ρωσία

Στη Γερμανία από χθες 17/7 η τουρμπίνα - Θα πάρει 5-7 ημέρες να φτάσει στη Ρωσία
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της με ημερομηνία 18/7 αναφέρει την εξέλιξη
Σχετικά Άρθρα
Ο Καναδάς έστειλε την τουρμπίνα για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-1 στη Γερμανία με αεροπλάνο χθες Κυριακή, 17 Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής, ανέφερει το Reuters επικαλούμενο την γερμανική εφημερίδα Kommersant και άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.
Θα χρειαστούν άλλες πέντε έως επτά ημέρες για να φτάσει ο στρόβιλος στη Ρωσία, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα με την επιμέλεια και τα τελωνεία, ανέφερε η εφημερίδα.
Στα 166 ευρώ / MWh κινείται σήμερα το πρωί 18/7 η τιμή του φυσικού αερίου στο ολλανδικό χρηματιστήριο, για τα συμβόλαια Αυγούστου 2022, με άνοδο 4%.
Υψηλό ημέρας, ως αυτή την ώρα 168 ευρώ. 

Όπως έγραφε το worldenergynews.gr χθες Κυριακή 17/7 η Gazprom είχε ανακοινώσει από το  Σάββατο 16/7 ότι αναμένει από την Siemens να ανταποκριθεί στις υποχρώσεις της στο ακέραιο όσον αφορά στο service και στις επισκευές των τουρμπινών που απαιτούνται γιν αξιόπιστη λιτουργία του Nord Stream 1 και την τροφοδοσία της Ευρώπης και των καταναλωτών της.
Παράλληλα δήλωσε ότι ζήτησε από την Siemens να δείξει αποδεικτικά έγγραφα που θα επιτρέπεουν στην τουρμπίνα - αεροστρόβιλο να τοποθετηθεί σε σταθμό συμπίεσης του Νord Stream 1.

H Siemens Energy απάντησε ότι οι ιθύνοντες της εργάζονται εντατικά σε όλες τις φόρμες πιστοποίησης και logistics, μετά την ανακοίνωση του Καναδά για περιορισμένη χρονικά άρση των κυρώσεων.
Είναι προφανές ότι μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για το μέλλον του αγωγού.
Όπως είναι γνωστό:
https://www.worldenergynews.gr/index.php?id=536141

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης