Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,5% για τον Nasdaq, 0,5% για τον S&P και 1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,5% για τον Nasdaq, 0,5% για τον S&P και 1% για τον energy sector
51 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι traders στάθμισαν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα αναζητώντας σημάδια ότι τα κέρδη θα παραμείνουν αρκετά υψηλά για να τονώσουν την αγορά. Οι μετοχές του Netflix εκτινάχθηκαν μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 51 μονάδες ή 0,16% στις 31,878 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,59% στις 3,959 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,02% στις 557,09 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,58% στις 11,897 μονάδες.

Αυτές οι κινήσεις ακολουθούν το ράλι της Τρίτης καθώς οι επενδυτές, στοιχηματίζοντας ότι οι αγορές μπορεί τελικά να έχουν βρει "πάτο", μετακινήθηκαν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές τεχνολογίας.

«Το περιβάλλον ρίσκου που συνεχίζουμε να βρισκόμαστε, το οποίο ξεκίνησε από την αρχή αυτής της εβδομάδας και συνεχίστηκε αυτή την Τρίτη και μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στην B. Riley Financial.

Οι μετοχές της τεχνολογίας της πληροφορίας και του καταναλωτικού τομέα οδήγησαν σε κέρδη στον S&P 500, με κάθε κλάδο να σημειώνει άνοδο άνω του 1% την Τετάρτη. Εν τω μεταξύ, πιο αμυντικοί τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, υστερούσαν σε σχέση με τον ευρύτερο δείκτη της αγοράς.

Οι μετοχές ροής αυξήθηκαν χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη από το Netflix, το οποίο ανακοίνωσε ότι έχασε 970.000 συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, λιγότερο από τα 2 εκατομμύρια που προέβλεπε προηγουμένως. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν επίσης πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι μετοχές του Netflix εκτινάχθηκαν περισσότερο από 5%. Η Disney σημείωσε άνοδο 3%, η Paramount ανέβηκε σχεδόν 3%, και η Roku σημείωσε άνοδο 5%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των ημιαγωγών, με τις μετοχές της Nvidia να ενισχύονται κατά 4%, και της Qualcomm να αυξάνονται σχεδόν κατά 3%.

Ορισμένοι επενδυτές έχουν ενθαρρυνθεί από την πρόσφατη διαπραγμάτευση, πιστεύοντας ότι σηματοδοτεί ότι η bear market έχει πιάσει πάτο. Οι μετοχές του NYSE πέτυχαν μια ευρέως διαδεδομένη «90% ανοδική ημέρα» την Τρίτη, με περισσότερο από το 90% των μετοχών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο να ανεβαίνουν και να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% του όγκου.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης