Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τουρκία: Αύριο ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου

Τουρκία: Αύριο ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου
Θα ξεκινήσει έρευνες στην Μεσόγειο.

Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή στα νερά της Αν. Μεσογείου το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν», ενώ συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα.

Αύριο, 9 Αυγούστου, είναι προγραμματισμένος ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου, για να ξεκινήσει τις έρευνες στην Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο IHA, σήμερα ξεκίνησε ο τελευταίος έλεγχος του γεωτρύπανου πριν τον απόπλου του, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αύριο θα ανακοινώσει πού θα είναι η πρώτη αποστολή του σκάφους.

Έκδοση NAVTEX

Όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να εκδοθεί και η τουρκική NAVTEX με την οποία θα καθοριστεί η περιοχή στην οποία θα κινηθεί το γεωτρύπανο. Οι πληροφορίες για τον στόχο του γεωτρύπανου είναι ακόμα συγκεχυμένες και σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά για τον προορισμό του.

Η Αθήνα και η Λευκωσία όμως παραμένουν σε επιφυλακή καθώς δεν είναι άσχετη η αυριανή ημέρα απόπλου του γεωτρύπανου με την πρόσφατη ένταση της τουρκικής προκλητικότητας. Σήμερα το πρωί τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση στην Κανδελιούσσα, νησίδα των Δωδεκανήσων, δυτικά της Νισύρου.

Πηγή:iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης