Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξάνονται οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Αυξάνονται οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Αμετάβλητες οι ροές του Nord Stream 1

Οι ροές φυσικού αερίου προς Ανατολάς μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία αυξήθηκαν σημαντικά την Τρίτη, ενώ οι φυσικές ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από τη Ρωσία στη Γερμανία παρέμειναν σταθερές.

Οι ροές εξόδου στο σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 4.433.549 κιλοβατώρες (kWh/h) το πρωί της Τρίτης, από 2.926.828 kWh/h τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης αγωγών Gascade.

Οι ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 ήταν 14.421.508 kWh/h για τις 0800-0900 CET (0600-0700 GMT), αμετάβλητες από την προηγούμενη ημέρα.

Η Ρωσία μείωσε τις ροές στον αγωγό μόνο στο 20% της χωρητικότητάς της, επικαλούμενη εργασίες συντήρησης.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι αποστέλλει 42,1 εκατ. κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τρίτη, ελαφρώς αυξημένα από 41,8 εκατ. κυβικά μέτρα τη Δευτέρα.

Οι υποψηφιότητες για ροές ρωσικού φυσικού αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν περίπου 36,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, αμετάβλητα από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης