Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2,5% για τον Nasdaq και 2,14% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 2,5% για τον Nasdaq  και 2,14% για τον S&P

643 μονάδες έχασε ο Dow

 

Aπώλειες στη Wall Street τη Δευτέρα, η οποία κατέγραψε τη χειρότερη μέρα του από τον Ιούνιο, καθώς το καλοκαιρινό ράλι τελείωσε και οι φόβοι για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων επέστρεψαν στη Wall Street.


Ο Dow υποχώρησε 643 μονάδες ή 1,91% στις 33,063 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 2,14% στις 4,137 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,25% στις 602,10 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,55% στις 12,381 μονάδες.

Αυτές οι απώλειες έρχονται μετά από μια εβδομάδα απωλεών, που έσπασε ένα σερί τεσσάρων ανοδικών εβδομάδων για τον S&P 500. Ωστόσο, ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς παραμένει 13% πάνω από τα χαμηλά του Ιουνίου.

Οι επενδυτές αναμένουν τι θα μπορούσε να είναι μια ασταθής εβδομάδα συναλλαγών ενόψει των τελευταίων σχολίων του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell για τον πληθωρισμό στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας Jackson Hole.

«Όταν βλέπετε την αγορά αυτή τη στιγμή να πέφτει έτσι, αυτή είναι η αγορά που λέει ότι η Fed πρέπει να είναι πιο επιθετική για να επιβραδύνει περαιτέρω την οικονομία» αν θέλει να μειώσει τον πληθωρισμό δήλωσε ο Robert Cantwell, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Upholdings.

Οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν λόγω ανησυχιών για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Η Amazon υποχώρησε 3,6%. Οι μετοχές ημιαγωγών υποχώρησαν με τη Nvidia να χάνει 4,2%. Οι μετοχές του Netflix μειώθηκαν κατά 6,6% μετά από υποβάθμιση για πώληση από την CFRA.

Και οι 11 τομείς του S&P 500 ήταν στο κόκκινο τη Δευτέρα. Ο καταναλωτικός τομέας, οι υπηρεσίες επικοινωνίας και η τεχνολογία πληροφοριών ήταν οι μεγαλύτεροι χαμένοι, καθώς οι επενδυτές έκαναν ντάμπινγκ σε μετοχές κυκλικών και αναπτυσσόμενων μετοχών. Οι κλάδοι σημείωσαν τελευταία πτώση 2,8%, 2,7% και 2,6%, αντίστοιχα.

Σχεδόν όλες οι μετοχές του S&P 500 επηρεάστηκαν από την πτώση. Κατά τη διάρκεια των απογευματινών συναλλαγών της Δευτέρας, υπήρξαν 480 μετοχές που κατέγραφαν απώλειες και μόλις 23 κινήθηκαν ανοδικά, σύμφωνα με το FactSet.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης