Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,6% για τον Nasdaq 1,4% για τον S&P και 0,7% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,6% για τον Nasdaq 1,4% για τον S&P και 0,7% για τον energy sector
324 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι traders αναζητούσαν στοιχεία από το ετήσιο συμπόσιο της Federal Reserve στο Jackson Hole.

Ο Dow Jones κέρδισε 324 μονάδες ή 0,98% στις 33,293 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,42% στις 4,199 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,79% στις 636,36 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,67% στις 12,639 μονάδες.

Τα υλικά, οι υπηρεσίες επικοινωνίας και τα χρηματοοικονομικά σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500. Οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τα βασικά είδη καταναλωτών και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Το Snowflake εκτινάχθηκε 20% καθώς ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το Salesforce υποχώρησε περισσότερο από 5% αφού η εταιρεία παρείχε μια απογοητευτική πρόβλεψη για το οικονομικό έτος 2023.

Ο Dow την Τετάρτη σημείωσε ελαφρά άνοδο μαζί με τον S&P 500. Και για τους δύο δείκτες, τα κέρδη ανέτρεψαν τα τριήμερα σερί απωλειών. Ο Nasdaq σημείωσε επίσης άνοδο 0,41%.

Οι traders αναμένουν περισσότερες πληροφορίες από το οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole, με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell να έχει προγραμματιστεί να μιλήσει την Παρασκευή. Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για το εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μειώσουν τα επιτόκια όταν τελειώσει ο τρέχων κύκλος.

«Η αγορά προσπαθεί να αποφασίσει εάν βρισκόμαστε στο μέσο ή στο τέλος του κύκλου και στέλνει μερικά διαφορετικά μηνύματα», δήλωσε η Liz Young, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο SoFi. «Περιμένουμε να λάβουμε νέα για το τι θα συμβεί αύριο στην ομιλία του Τζερόμ Πάουελ».

Οι αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας. Μια αναθεώρηση για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου έδειξε μικρότερη πτώση.

Οι επενδυτές περιμένουν και τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες την Παρασκευή. Η έκθεση PCE είναι ένα από τα αγαπημένα μέτρα της Fed για τον πληθωρισμό που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ενέργειές της στο μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης