Ενέργεια

Habeck: Άκρως ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από τον αποθήκευση φυσικού αερίου στη Γερμανία

Habeck: Άκρως ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από τον αποθήκευση φυσικού αερίου στη Γερμανία
Ο στόχος για το 85% θα επιτευχθεί από τις αρχές του Σεπτεμβρίου

Ταχύτερα από τις προβλέψεις του προγραμματισμού γεμίζουν με φυσικό αέριο οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην Γερμανία, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Spiegel ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck, όπως ,αναμεταδίδει το Reuters.

«Οι εταιρείες θα είναι στη συνέχεια σε θέση να αποσύρουν το αέριο από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, όπως έχει προγραμματιστεί, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου να τροφοδοτήσουν επίσης τη βιομηχανία και τα νοικοκυριά», ανέφερε ο υπουργός.

Το σχέδιο

Το σχέδιο της Γερμανικής κυβέρνησης προβλέπει οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Γερμανία να είναι γεμάτες κατά 85% έως τον Οκτώβριο και κατά 95% έως τον Νοέμβριο. Ωστόσο, ήδη, σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, οι αποθήκες έχουν καταφέρει να γεμίσουν έως το 81,3%, παρά τις μειωμένες ροές μέσω του  Nord Stream, οι οποίες ανέρχονται στο 20% της δυναμικότητας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο στόχος για το 85% θα επιτευχθεί από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως η Gazprom PJSC  θα κλείσει για μια ακόμα φορά τον Nord Stream για τρεις μέρες, επικαλούμενοι ξανά τεχνικούς λόγους, ξεκινώντας από την Τετάρτη (31/8).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης