Ενέργεια

Πακέτο μέτρων με εκπτώσεις άνω του 15% στους λογαριασμούς για το φυσικό αέριο και αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης

Πακέτο μέτρων με εκπτώσεις άνω του 15% στους λογαριασμούς για το φυσικό αέριο και αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης
Το πακέτο που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ περιλαμβάνει αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 20% με ταυτόχρονη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων και νέες εκπτώσεις άνω του 15% μέσω ΔΕΠΑ

Μέτρα πυρόσβεσης της ενεργειακής ακρίβειας εν όψει του δύσκολου για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς χειμώνα βρίσκονται στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Το πακέτο που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ περιλαμβάνει αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 20% με ταυτόχρονη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων και νέες εκπτώσεις άνω του 15% μέσω ΔΕΠΑ για τους οικιακούς καταναλωτές μετά την κούρσα των τιμών στο φυσικού αέριο.

Σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης το βασικό σενάριο για την σεζόν 2022 – 2023 προβλέπει το συνολικό κονδύλι από τα κρατικά ταμεία να αυξηθεί στα 200 εκατ. ευρώ από 168 εκατ . ευρώ με παράλληλη χαλάρωση των περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων με διπλό στόχο: την ενίσχυση του ποσού κυρίως για τα νοικοκυριά που διαμένουν σε «ψυχρές» περιοχές της χώρας και την χορήγηση του επιδόματος σε περισσότερους.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης