Εξοικονόμηση

Σκέρτσος: Πρέπει η εξοικονόμηση ρεύματος να μπει στην κουλτούρα μας

Σκέρτσος: Πρέπει η εξοικονόμηση ρεύματος να μπει στην κουλτούρα μας
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα έχει επεξεργαστεί με τεχνοκρατικό τρόπο λύσεις που εξετάζονται τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Με παρεμβάσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, θα αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στην ΕΡΤ , επισημαίνοντας η Ελλάδα διαθέτει σχέδιο και έχει κινηθεί εγκαίρως πριν από ένα χρόνο, και έχει επεξεργαστεί με τεχνοκρατικό τρόπο λύσεις που εξετάζονται τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο υπουργός τόνισε ότι «ζούμε μία ιστορικά πρωτοφανή συγκυρία με την ενεργειακή κρίση και την αναστάτωση στις αγορές» ωστόσο «δεν πρέπει να υπάρχει πανικός». Τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα αλλά υπάρχουν και θα βρεθούν, πρόσθεσε, ενώ θα συνεχιστεί η πολιτική των ενισχύσεων. «Αν δεν υπήρχε το σχέδιο και ο μηχανισμός ενισχύσεων οι λογαριασμοί θα ήταν δεκαπλάσιοι. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οποιοδήποτε πρόσθετο πλεόνασμα ανάπτυξης δημιουργείται, αποδίδεται στην κοινωνία και αυτό γίνεται ήδη» είπε.

Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι το σύστημα κινείται στα όριά του γι’ αυτό θα πρέπει και εμείς στο σπίτι μας να κάνουμε εξοικονόμηση ρεύματος 10-15%. «Πρέπει η εξοικονόμηση ρεύματος να μπει στην κουλτούρα μας. Το Δημόσιο έχει κάνει ήδη την αρχή, έτσι εξασφαλίζουμε τη διαρκή τροφοδοσία της χώρας και θα έχουμε μικρότερους λογαριασμούς ρεύματος, είπε και προσέθεσε ότι δίνονται ενισχύσεις στους δήμους, αλλά χρειάζονται να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους με ένα πιο φιλικό ενεργειακά τρόπο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>