Ενέργεια

EIA: Στα 8,8 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

EIA: Στα 8,8 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσαν την υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών στην Εβδομαδιαία Έκθεση Κατάστασης Πετρελαίου που υποδεικνύει εξασθένηση της ζήτησης για καύσιμα με τη λήξη της περιόδου αιχμής του καλοκαιριού.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8,844 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με την εβδομάδα που έληξε στις 8 Απριλίου, όταν σημειώθηκε αύξηση 9,382 εκατομμυρίων. Οι αναλυτές του κλάδου ανέμεναν αύξηση του αργού μόλις 250.000 βαρελιών για την περασμένη εβδομάδα.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 333.000 βαρέλια έναντι προσδοκιών για άνοδο 1,667 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 95.000 βαρέλια, λιγότερο από την άνοδο κατά 530.000 που αναμενόταν.

Το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, σημείωσε εκροή 7,5 εκατομμυρίων βαρελιών την περασμένη εβδομάδα που οδήγησε το απόθεμα στα 442,5 εκατομμύρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1984. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ρίξει στην αγορά απόθεμα του SPR από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους για να καλύψει το έλλειμμα στην προμήθεια αργού στην εγχώρια αγορά καυσίμων.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο των εβδομαδιαίων στοιχείων, επιβραδύνθηκαν στα 3,433 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) την περασμένη εβδομάδα από 3,967 εκατομμύρια bpd την προηγούμενη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης