Ενέργεια

Gahr Stoere (Νορβηγία): Tο πλαφόν στο φυσικό αέριο δεν θα λύσει το πρόβλημα στην Ευρώπη

Gahr Stoere (Νορβηγία): Tο πλαφόν στο φυσικό αέριο δεν θα λύσει το πρόβλημα στην Ευρώπη
Η Νορβηγία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, έχει γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ένωσης μετά τη μείωση των εξαγωγών από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Σε ένα στενότερο διάλογο συμφώνησαν Νορβηγία και ΕΕ σχετικά με τις προτάσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως ανέφερε τη σήμερα (12/9), σύμφωνα με το Reuters, ο Νορβηγός πρωθυπουργός, Gahr Stoere, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.

«Είμαστε ανοιχτόμυαλοι στις συνομιλίες μας, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε μια μέγιστη τιμή για το φυσικό αέριο. Μια μέγιστη τιμή δεν θα έλυνε το θεμελιώδες πρόβλημα, που είναι ότι υπάρχει πολύ λίγο φυσικό αέριο στην Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Νορβηγία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, έχει γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ένωσης μετά τη μείωση των εξαγωγών από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα έσοδα ρεκόρ για τη χώρα, από την πετρελαϊκή της βιομηχανία, καθώς οι τιμές ανέβηκαν στα ύψη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης