Ενέργεια

Από 0,55 e/KWh οι προσφορές των παρόχων - Από 0,12 e/KWh οι χρεώσεις για τους καταναλωτές

Από 0,55 e/KWh οι προσφορές των παρόχων - Από 0,12 e/KWh οι χρεώσεις για τους καταναλωτές
Χαμηλότερες προσφορές κατά 15-20% ανακοινώνουν οι Πάροχοι - Υποχωρούν και άλλο οι τιμές ρεύματος
Σχετικά Άρθρα

UPD – Από 0,55 ευρώ/KWh ξεκινούν οι προσφορές των παρόχων με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις που έχουν κάνει για τον μήνα Οκτώβριο, που σημαίνει ότι για την επιδότηση 0,436 ευρώ/KWh για την συντριπτική πλειοψηφία (των νοικοκυριών), οι πραγματικές χρεώσεις μπορούν να πέσουν και χαμηλότερα και από 0,12 ευρώ/KWh.

Κατά τον τρόπο αυτό οι τιμές ρεύματος για τους καταναλωτές, υποχωρούν περαιτέρω τον Οκτώβριο, είτε παραμένουν σταθερές στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου

Σημαντικό στοιχείο, το γεγονός ότι το περιορισμένο το κονδύλι από τον Προϋπολογισμό στα 100 εκατ. ευρώ για τις επιδοτήσεις, δείχνει ότι το κυβερνητικό επιτελείο κρατά σημαντικά «πολεμοφόδια» για να στηρίξει τους καταναλωτές κατά την χειμερινή περίοδο.


Οι ανακοινώσεις των παρόχων

Το Φυσικό Αέριο από τις πλέον ανταγωνιστικές προσφορές φτάνει στα 0,574 ευρώ/KWh με έκπτωση συνέπειας και στα 0,594 ευρώ χωρίς.

Η Protergia με 0,5763 e/KWh εμφανίζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική με την Watt+Volt στα 0,5890/KWh.

Ανταγωνιστική και η ΖΕΝΙΘ με 0,589 ευρώ/KWh που κερδίζει έδαφος και στα 0,5905 ευρώ/kwh είναι η Elpedison.

Στα 0,595 ευρώ/KWh για τον Οκτώβριο το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ1/Ν1 για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες και στα 0,607 ευρώ για κατανάλωση άνω των 500 KWh, που ανακτά ανταγωνιστικά και ήδη καταγράφει άνοδο πελατείας.

Στα 0,55 ευρώ/KWh o ΗΡΩΝ, με την προϋπόθεση της έκπτωσης συνέπειας κατά 20% από το αρχικό 0,698 ευρώ/KWh

Αναλυτικά οι χρεώσεις του

05_1.JPG



Volterra: 0,685 ευρώ/KWh

Ελίν: 0,599 ευρώ/KWh

Volton: 0,589 ευρώ/KWh



Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο, οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 25%




Nωρίτερα το WEN κατέγραφε:


Χαμηλότερος κατά 15% με 20% αναμένεται ότι θα είναι ο νέος τιμοκατάλογος των προμηθευτών ρεύματος για τις καταναλώσεις Οκτωβρίου, σε σύγκριση με εκείνον του Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, χθες όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ολοκλήρωσαν τους υπολογισμούς τους, οι οποίοι τούς επιτρέπουν να χρεώσουν χαμηλότερα την κιλοβατώρα για τον επόμενο μήνα. Οι νέες τιμές θα αναρτηθούν σήμερα στην ιστοσελίδα του κάθε προμηθευτή ρεύματος.

Οι υπολογισμοί έγιναν με βάση τη μέση τιμή αερίου στο TTF στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ τον προηγούμενο μήνα οι υπολογισμοί έγιναν με μέση τιμή TTF περίπου στα 260 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Επιπλέον, οι προβλέψεις που είχαν γίνει από τους παρόχους στα τέλη Αυγούστου για άλμα στην χονδρεμπορική τιμή ρεύματος πάνω από τα 500 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τον Σεπτέμβριο δεν επαληθεύτηκαν - η μέση τιμή χονδρεμπορικής στο ρεύμα στην Ελλάδα από τις αρχές του μήνα έως και χθες ήταν στα 438 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Οπότε τα επιπλέον έσοδα από τις υψηλές χρεώσεις του Σεπτεμβρίου τούς δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια για προσφορά χαμηλότερων τιμών τον Οκτώβριο στους πελάτες τους.

Γενικότερα, όπως αναφέρουν στο “worldenergynews.gr» πηγές της αγοράς προμήθειας, στην πλειονότητα των παρόχων ρεύματος, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, οι τιμές θα κυμανθούν περίπου στα 60 με 70 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις ανταγωνιστικές χρεώσεις Οκτωβρίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι τον περασμένο μήνα η ΔΕΗ είχε δώσει την υψηλότερη τιμή με περίπου 80 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Εκπτώσεις

Υψηλές θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις

Σε κάθε περίπτωση, η τελική τιμή για τους καταναλωτές θα διαμορφωθεί με βάση τις εκπτώσεις συνεπείας των ίδιων των παρόχων οι οποίες κυμαίνονται γύρω στο 20% αλλά κυρίως βάσει των κρατικών επιδοτήσεων του επόμενου μήνα, οι οποίες αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, επανέρχεται το μοντέλο της κλιμακωτής επιδότησης ρεύματος, το οποίο είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες της ενεργειακής κρίσης, αν και αρκετά διαφοροποιημένο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης