Ενέργεια

Reuters: Συνομιλίες της γερμανικής κυβέρνησης με τους παρόχους ενέργειας

Reuters: Συνομιλίες της γερμανικής κυβέρνησης με τους παρόχους ενέργειας
Έντονες διεργασίες μεταξύ των εμπλεκομένων για τις τελικές προτάσεις

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την παροχή οικονομικής υποστήριξης σε δεκάδες περιφερειακούς κρατικούς παρόχους ενέργειας που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters.

Aπό την πλευρά του, ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης τοπικών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, VKU, Ingbert Liebing είπε ότι το επίπεδο της οικονομικής στήριξης θα μπορούσε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας στον τεράστιο λογαριασμό της κυβέρνησης αφού δαπάνησε 29 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση της Uniper.

«Το μείζον δεν έχει το νούμερο στην επιδότηση, αλλά η αναγνώριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για δράση» συμπλήρωσε.

Τέλος, οι συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των περιφερειακών κρατών βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει συμφωνηθεί πλαίσιο διάσωσης, αλλά μια κυβερνητική πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι αφορούσε τη "ρευστότητα" για να βοηθήσει τις δημοτικές αρχές στην αγορά αερίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις περιφερειακές πολιτείες της χώρας σχετικά με τις δημοτικές αρχές, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης