Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξημένες οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Αυξημένες οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe
Σε δολιοφθορά απέδωσε τις διαρροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Σχετικά Άρθρα

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία αυξήθηκαν σήμερα (28/9), σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του αγωγού Gascade.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανικά σύνορα αυξήθηκαν στις 4.766.100 κιλοβατώρες (kWh/h) μεταξύ 06:00 και 07:00, από 3.936.207 kWh/h μια ώρα νωρίτερα.

Η ανησυχία της Ευρώπης

Φόβοι για επιθέσεις στο ευρωπαϊκό δίκτυο ενέργειας εκφράζονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου. Αναλυτές  εκτιμούν ότι τα σαμποτάζ πιθανότατα αποτελούν «προειδοποιητικές βολές» της Μόσχας, που έχει περιέλθει σε απελπιστική θέση στο μέτωπο της Ουκρανίας, μετά και τη δυτική υποστήριξη στο Κίεβο. Σημειώνεται ότι κανονικά η πίεση στο εσωτερικό του αγωγού ισούται με 105 bar, ενώ τώρα είναι μόνο 7 bar στο γερμανικό τμήμα του.

Σε δολιοφθορά απέδωσε τις διαρροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει η «ισχυρότερη δυνατή απάντηση» σε περίπτωση επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές της Ευρώπης.

Τέλος, οι τιμές φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 12,3% στα 209 ευρώ/MWh για τον Οκτώβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης