Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

«Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;» - 12th Annual Capital Link Sustainability Forum - Οι κυριότερες παρεμβάσεις

«Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;» - 12th Annual Capital Link Sustainability Forum - Οι κυριότερες παρεμβάσεις
Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον προϋπόθεση εξέλιξης και όχι απλώς ένας νέος συμπληρωματικός ρόλος

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, μετά από δύο χρόνια πανδημίας μεταφράστηκε σε μεταφράστηκε σε μεγάλη συμμετοχή στελεχών για τη παρακολούθηση με φυσική παρουσία του 12th Annual Capital Link Sustainability Forum με τίτλο «Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες 27 Σεπτεμβρίου 2022, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στο Grand Hyatt Athens Hotel.

Στη τόσο δυσμενή διεθνή συγκυρία τόσο σε γεωπολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, με τον κόσμο να διακατέχεται από ανησυχία και ερωτηματικά σε πολλά επίπεδα, το Συνέδριο έδωσε την ευκαιρία σε ευρύ κοινο

να ακούσει τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις/παρουσιάσεις των εξαιρετικών ομιλητών και να έλθει σ επαφή μαζί τους αποκομίζοντας ως συμπέρασμα και απάντηση στο ερώτημα του τίτλου του Συνεδρίου «Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;» ότι «Η βιωσιμότητα, ακριβώς κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Η ενεργειακή κρίση καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις στρατηγικές των επενδυτών ισοδυναμεί με επιχειρηματική ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην πορεία ανάπτυξης τους. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον προϋπόθεση εξέλιξης και όχι απλώς ένας νέος συμπληρωματικός ρόλος.

Μέσα από τις ακόλουθες 10 διαφορετικές ενότητες εξετάστηκαν από 43 ομιλητές όλα τα καίρια ζητήματα και πρωτοβουλίες που συντελούν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον Κοινωνικό και Οικονομικό Μετασχηματισμό, τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιωτικός τομέας και το Κράτος μπορούν να ενισχύσουν αποτελεσματικά τις δυνατότητες και τους πόρους τους με σκοπό την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την Βιωσιμότητα.

  • Η Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας Για Μια Βιώσιμη Ανάκαμψη
  • Η Ελλάδα Μπροστά στις Προκλήσεις της Ενεργειακής Κρίσης
  • Kαινοτόμες Επενδυτικές Επιλογές & Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Οικονομία & Επενδύσεις: Η συμβολή των Ελλήνων & Ξένων Επενδυτών
  • Ενεργειακή Αυτονομία & Ασφάλεια
  • Υγεία: Ψηφιακές Τεχνολογίες & Μετασχηματισμός - Προκλήσεις στο σύγχρονο Γεωπολιτικό Περιβάλλον
  • Επιχειρηματικότητα, Ανάπτυξη & Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα
  • Η Συμβολή της Ομογένειας

 «Η Συμβολή της Ομογένειας» τονίστηκε με τη συμμετοχή από την Αμερική του  Senator κ. Λεωνίδα Ραπτάκη, Πολιτειακού Γερουσιαστή του Rhode Island των ΗΠΑ; Προέδρου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) και από την Αυστραλία του κ. Bill Papastergiadis, Melbourne Managing Partner - Moray & Agnew Lawyers; President - Greek Community of Melbourne & Victoria, Australia και είχε ως έναυσμα τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστορική ομιλία του στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον. Με το τρόπο αυτό δόθηκε η ευκαιρία να υπογραμμιστεί η εξαιρετική συμβολή της ελληνικής διασποράς στην εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό και στην υπεράσπιση των ελληνικών σκοπών, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της Ελλάδας ως βασικό παράγοντα στην περιοχή καθώς και ως επενδυτικό προορισμό.

Το Συνέδριο έκλεισε με την απονομή του «Capital Link Sustainability Leadership Award» στην PRODEA Investments, για τη δέσμευσή της για Βιώσιμη Ανάπτυξη και την ευαισθησία της σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Πρόκειται για μια εταιρική αντίληψη που αντικατοπτρίζεται σε όλες τις δραστηριότητές της, χάρη στηνυλοποίηση του σημαντικού επενδυτικού της προγράμματος σε πράσινα και ενεργειακά αποδοτικά κτήρια κορυφαίων προδιαγραφών. H συμβολή στη βιωσιμότητα δεν περιορίζεται μόνο στα αειφόρα κτήρια της, αλλά διέπει όλο το εύρος της ανάπτυξής της, τόσο επιχειρηματικά όσο και στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, έτσι ώστε -εδώ και χρόνια- να βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις επενδυτικές εταιρείες.

Το βραβείο για την PRODEA Investments παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη που τα τελευταία χρόνια θέτει το Annual Capital Link Sustainability Forum υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας, η οποία, μέσα από την αξιοποίηση πληθώρας προγραμμάτων, εθνικών και ευρωπαϊκών και σημαντικών έργων σε πολλούς τομείς, κάνει πράξη τη βιώσιμη ανάπτυξη αναδεικνύοντας έτσι ταυτόχρονα και την κοινωνική συνιστώσα της Υπεύθυνης Έρευνας και Καινοτομίας.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο έδωσε και πάλι την δυνατότητα σ’ένα μικρό αριθμό ΜΚΟ, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες, τις ανάγκες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό ώστε να καλλιεργήσουν επαφή και γνωριμία τόσο με τους ομιλητές, όσο και με τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο επιτυγχάνοντας νέες συνεργασίες και συμπράξεις.

Το 12o Annual Capital Link Sustainability Forum υποστήριξαν πληθώρα οργανισμών και φορέων που ενστερνίζονται την ανάγκη να επιταχύνει η χώρα τη μετάβασή της στην πράσινη οικονομία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης στο διαρκώς μεταβαλλόμενο από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Annual Capital Link Sustainability Forum εκδόθηκε πολυσέλιδο ειδικό Ψηφιακό Λεύκωμα με άρθρα επιχειρηματιών, στελεχών και φορέων της αγοράς, ομιλητών στο Συνέδριο και άλλων προσωπικοτήτων, άρθρα τα οποία αναφέρονται στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Βιωσιμότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό & στις πρωτοβουλίες, δυνατότητες και προγράμματα Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Μπορείτε να δείτε το εξαιρετικά ενδιαφέρον  145 σελίδων Ψηφιακό Λεύκωμα/Digital Handbook στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://csringreece.gr/forum/2022/handbook.pdf

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης