Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 88 δολ. το brent, στα 79 δολ. το αργό

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 88 δολ. το brent, στα 79 δολ. το αργό

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου κατά 0,5-1,0 εκατ. bpd

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο ο ΟΠΕΚ+ να συμφωνήσει να μειώσει την παραγωγή αργού όταν συνεδριάσει στις 5 Οκτωβρίου.

Περί τις 22:24 ώρα Ελλάδας το Brent για τον Νοέμβριο, που λήγουν την Παρασκευή, υποχώρησαν κατά 0,2%, στα 88,29 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε 1,56%, στα 79,95 δολάρια.

Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1 δολάριο νωρίτερα στη συνεδρίαση, αλλά μειώθηκαν μετά την είδηση ​​ότι η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από το 2020, ξεπερνώντας τη δεσμευμένη αύξηση για τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters την Παρασκευή.

«Οι αυξημένες ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανώς εξαπλώνονται, υπονομεύουν τις προοπτικές της ζήτησης για άλλη μια φορά», πρόσθεσε ο Kilduff.

Ενώ το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά των τελευταίων 20 ετών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αυξήθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις ΗΠΑ. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο σε δολάρια πιο ακριβό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα, μειώνοντας τη ζήτηση για το εμπόρευμα.

Το Brent και το WTI εξακολουθούν να έχουν εβδομαδιαία άνοδο περίπου 2%.

Η αγορά έχει υποστηριχθεί από την προοπτική του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων του να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης των ποσοστώσεων παραγωγής μεταξύ 500.000 και 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα (bpd) στη συνάντησή τους στις 5 Οκτωβρίου.
«Μια επιδείνωση της προοπτικής ζήτησης αργού δεν θα επιτρέψει στο πετρέλαιο να αυξηθεί έως ότου οι έμποροι ενέργειας είναι σίγουροι ότι ο ΟΠΕΚ+ θα μειώσει την παραγωγή», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής του OANDA Έντουαρντ Μόγια.

Οι αναλυτές αναμένουν μείωση της παραγωγής επειδή οι φόβοι ζήτησης που συνδέονται με πιθανή παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και αύξηση των επιτοκίων έχουν επηρεάσει τις τιμές του αργού.

Οι τιμές του Brent και του WTI είναι πιθανό να ολοκληρώσουν το τρίτο τρίμηνο με πτώση 23%.

"Αναμένετε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα λάβουν μια υποστηρικτική άνοδο την επόμενη εβδομάδα", δήλωσε ο Brennock της PVM.
Οι αναλυτές αναμένουν επίσης να αρθούν οι αγορές καθώς η Ρωσία ετοιμάζεται να προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές στη Ρωσία την Παρασκευή, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αναγκάσει τα δυτικά έθνη να ενισχύσουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης