Ενέργεια

ΕΕ: Οι Υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν τον δείκτη LNG - Προς διεύρυνση των εγγυήσεων για τα ενέχυρα

ΕΕ: Οι Υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν τον δείκτη LNG - Προς διεύρυνση των εγγυήσεων για τα ενέχυρα

Η ΕΕ εξετάζει ένα νέο σημείο αναφοράς βάσει συναλλαγών για το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG

Σχετικά Άρθρα
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν την Τρίτη 4/10 ότι υποστήριξαν «στοχευμένες αλλαγές» στον τρόπο λειτουργίας των αγορών για να μειώσουν την πίεση στις ενεργειακές εταιρείες που παλεύουν με τις υψηλές τιμές, σύμφωνα με το Reuters.

Η εποπτική αρχή κινητών αξιών του μπλοκ ESMA συνέστησε τον περασμένο μήνα, σε προσωρινή βάση, την εισαγωγή ενός νέου τύπου μηχανισμού για τη διακοπή των συναλλαγών σε φυσικό αέριο και ενεργειακά παράγωγα όταν οι τιμές ανεβαίνουν.
Η ESMA ανέφερε ότι είχε γίνει ελάχιστη χρήση των «διακοπτών κυκλώματος» στις ενεργειακές αγορές όταν οι τιμές εκτοξεύτηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Οι εταιρείες ενέργειας αντιμετώπισαν δυσκολίες να βρουν αρκετά κεφάλαια για να καλύψουν τις θέσεις τους σε παράγωγα και ορισμένες χώρες της ΕΕ πρόσφεραν ρευστότητα για να τις βοηθήσουν.

Οι υπουργοί Οικονομικών «μπορούν να συμφωνήσουν σε στοχευμένες αλλαγές, για παράδειγμα διευρύνοντας τη δεξαμενή αποδεκτών εξασφαλίσεων και καλύτερη χρήση των αποκαλούμενων «αποκοπής κυκλώματος» ή «πλαφόν τιμών», ανέφεραν τα κράτη της ΕΕ σε ανακοίνωσή τους.

Η ΕΕ εξετάζει ένα νέο σημείο αναφοράς βάσει συναλλαγών για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), επειδή η πτώση των ροών φυσικού αερίου από τον ρωσικό αγωγό και οι υψηλές εισαγωγές LNG έχουν στρεβλώσει τον τρέχοντα μηχανισμό τιμολόγησης.

«Υποστηρίχθηκαν επίσης οι εργασίες για ένα πρόσθετο σημείο αναφοράς για την τιμή του φυσικού αερίου LNG που θα καθοριστεί από τον ιδιωτικό τομέα ενόψει της επόμενης περιόδου πλήρωσης, πριν από το τέλος Μαρτίου 2023», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η εκτελεστική Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ επεσήμανε ότι οι εργασίες συνεχίζονται για τα θέματα που υποστηρίζονται από τους υπουργούς Οικονομικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης