Ενέργεια

Σουηδία: Η νέα κυβέρνηση ζητά από την Vattenfall να κατασκευάσει πυρηνικά

Σουηδία: Η νέα κυβέρνηση ζητά από την Vattenfall να κατασκευάσει πυρηνικά
Η Vattenfall θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως τον σχεδιασμό νέων πυρηνικών κατασκευών στο Ringhals και σε άλλες κατάλληλες τοποθεσίες

Η νέα κυβέρνηση της Σουηδίας θα δώσει εντολή στην κρατική Vattenfall να οικοδομήσει περισσότερη πυρηνική ενέργεια, είπε κατά την παρουσίαση της πολιτικής της πλατφόρμας την Παρασκευή.
«Η Vattenfall θα κατευθυνθεί προς την προμήθεια νέων πυρηνικών», δήλωσαν τα τέσσερα κεντροδεξιά κόμματα που διαθέτουν νέα πλειοψηφία στο κοινοβούλιο σύμφωνα με το Montel.

Η Vattenfall θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως τον σχεδιασμό νέων πυρηνικών κατασκευών στο Ringhals και σε άλλες κατάλληλες τοποθεσίες για τη βελτίωση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας, δήλωσε ο συνασπισμός.

Η νέα κυβέρνηση θα προβεί επίσης σε ρυθμιστικές αλλαγές για να απλοποιήσει τη διαδικασία για τις πυρηνικές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής μιας ρυθμιστικής γρήγορης διαδρομής για τύπους αντιδραστήρων που έχουν εγκριθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σχεδιάζει επίσης να διερευνήσει εάν οι πρόσφατα παροπλισμένοι πυρηνικοί σταθμοί Ringhals 1 και 2 μπορούν να ανοίξουν ξανά.

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε σήμερα αφού ο νέος πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον του συντηρητικού κόμματος των Μετριοπαθών δήλωσε έτοιμος να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση μειοψηφίας με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τους Φιλελεύθερους.

 

Οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες δεν θα είναι μέρος του συνασπισμού, αλλά η κυβέρνηση θα χρειαστεί την υποστήριξή τους για να επιτύχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τις πολιτικές της.

Τα τέσσερα κεντροδεξιά κόμματα κέρδισαν μια οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ανατρέποντας την κεντροαριστερή κυβέρνηση που αποτελείται από τα κόμματα των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.

Οι νέοι εταίροι του συνασπισμού συμμερίζονται την άποψη ότι η Σουηδία πρέπει να κατασκευάσει περισσότερη πυρηνική ενέργεια, καθώς φοβούνται ότι η εστίαση μόνο στην αιολική ενέργεια θα αύξανε την αστάθεια των τιμών και την πιθανότητα διακοπής ρεύματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης