Ενέργεια

ΗΠΑ: Τα 12 εκατ. βαρέλια/ημέρα αγγίζει η παραγωγή πετρέλαιου

ΗΠΑ: Τα 12 εκατ. βαρέλια/ημέρα αγγίζει η παραγωγή πετρέλαιου

Ρεκόρ στην παραγωγή φυσικού αερίου

 

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ ανήλθε σε σχεδόν 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Αύγουστο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, ακόμη και όταν οι εταιρείες σχιστόλιθου δήλωσαν ότι δεν βλέπουν την παραγωγή να επιταχύνεται τους επόμενους μήνες.

Οι τιμές του αργού στις ΗΠΑ κυμαίνονται γύρω στα 85 δολάρια το βαρέλι, αφού εκτινάχθηκαν σε τριψήφια επίπεδα φέτος και αύξησαν το κόστος των καυσίμων για τους καταναλωτές. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις εταιρείες πετρελαίου να ενισχύσουν την παραγωγή για να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων.

Η συνολική παραγωγή των ΗΠΑ κορυφώθηκε στα 13 εκατομμύρια bpd στα τέλη του 2019 και δεν έχει επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία καθώς οι εξέδρες έκλεισαν και το κόστος για εξοπλισμό και εργατικό δυναμικό αυξήθηκε γρήγορα.
Αρκετοί παραγωγοί σχιστόλιθου των ΗΠΑ είπαν πρόσφατα ότι τα καλά αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και η παραγωγή υπολείπεται των προβλέψεων.
«Θα δείτε την παραγωγή να αυξάνεται υψηλότερα, αλλά δεν νομίζω ότι θα ανέβουμε στα 13,1 εκατομμύρια βαρέλια», δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho στη Νέα Υόρκη.

Λίγο περισσότερο από δύο χρόνια αφότου η πανδημία οδήγησε σε κατάρρευση τη ζήτηση και μείωσε τα κέρδη, τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου απέφεραν περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρό εισόδημα το τελευταίο τρίμηνο. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και οι μεγάλοι εισηγμένοι παραγωγοί επικεντρώνονται στην απόδοση κερδών στους μετόχους μέσω εξαγορών μετοχών και μερισμάτων.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσουν κατά 68% τις ελεύθερες ταμειακές ροές ανά βαρέλι το 2022, ενώ η αύξηση της παραγωγής παραμένει στο 4,5% σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η Deloitte την περασμένη εβδομάδα.

Η παραγωγή αργού αυξήθηκε 0,9% στα 11,98 εκατομμύρια bpd τον Αύγουστο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με μηνιαία στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA).

Φυσικό αέριο

Η παραγωγή φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσε άλλο ρεκόρ, καθώς στις 48 πολιτείες αυξήθηκε κατά 0,6 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) στα 110,6 bcfd τον Αύγουστο.

Αυτό ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών των 110,0 bcfd τον Ιούλιο.

Στις κορυφαίες πετρελαιοπαραγωγικές πολιτείες, η μηνιαία παραγωγή αυξήθηκε 1,6% στα 5,10 εκατομμύρια bpd στο Τέξας και 0,6% στο ρεκόρ των 1,58 εκατομμύρια bpd στο Νέο Μεξικό, αλλά μειώθηκε κατά 0,5% στα 1,06 εκατομμύρια bpd στη Βόρεια Ντακότα.

Στις κορυφαίες πολιτείες παραγωγής φυσικού αερίου, η μηνιαία παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9% σε ρεκόρ 31,3 bcfd στο Τέξας και μειώθηκε κατά 1,5% στα 20,4 bcfd στην Πενσυλβάνια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης