Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αύξηση 39% για τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου της Saudi Aramco

Αύξηση 39% για τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου της Saudi Aramco
Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα ενισχύθηκαν από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου που προήλθαν σε μεγάλο βαθμό από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Άνοδο 39% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco το γ΄τρίμηνο αναφέρει το AFP.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα ενισχύθηκαν από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου που προήλθαν σε μεγάλο βαθμό από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 42,4 δισ. δολάρια στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου από τα 30,4 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, Amin Nasser, «τα ισχυρά κέρδη και οι ταμειακές ροές-ρεκόρ της Aramco στο γ΄ τρίμηνο, ενισχύουν την αποδεδειγμένη ικανότητά μας να δημιουργήσουμε σημαντική αξία μέσω της χαμηλού κόστους, χαμηλότερης έντασης άνθρακα παραγωγής και των στρατηγικά ενσωματωμένων upstream και downstream δραστηριοτήτων».

Οι ταμειακές ροές της εταιρείας αυξήθηκαν στα 45 δισ. δολάρια από τα 28,7 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ ανακοίνωσε μέρισμα 18,8 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο, επιτυγχάνοντας τον δικό της στόχο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης