Ενέργεια

Κωνσταντινόπουλος: Άμεσα πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος

Κωνσταντινόπουλος: Άμεσα πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος
Το περιθώριο κέρδους τον Οκτώβριο για τους ηλεκτροπαραγωγούς ήταν 166%, σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής
Βολές κατά της κυβέρνησης με «φόντο» την «αισχροκέρδεια» στο ρεύμα εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης, από τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας παράλληλα να μπει πλαφόν στη λιανική.

«Εμείς εδώ και καιρό έχουμε προτείνει το κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή. Ο μέσος όρος του τιμολογίου στη λιανική τον Αύγουστο ήταν 606 ευρώ ανά MWh. Το Σεπτέμβριο ήταν 790 και τον Οκτώβριο ήταν περίπου 600 ευρώ. Για τη χονδρεμπορική ο μέσος όρος για το τιμολόγιο τον Αύγουστο ήταν 430 ευρώ, δηλαδή το περιθώριο κέρδους της εταιρείας ήταν στο 40%. Το Σεπτέμβριο το τιμολόγιο είναι στα 414 ευρώ. Το Σεπτέμβριο το περιθώριο κέρδους των ηλεκτροπαραγωγών ήταν στο 90%. Για τον Οκτώβριο ήταν στα 233 ευρώ. Δηλαδή το περιθώριο κέρδους είναι 166%. Άρα υπάρχει μόνο μία λύση. Πλαφόν στη λιανική για να σταματήσει η αισχροκέρδεια.

Όταν το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη, κάποιοι μας έλεγαν «πράσσειν άλογα». Όταν το 2009 ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έλεγε για πράσινη ανάπτυξη και για το πρόγραμμα «Ήλιος», κανείς δεν μας άκουγε. Τώρα μας λέτε όσα λέγαμε εδώ και χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης