Ενέργεια

G7: Έως τις 5 Δεκεμβρίου οι λεπτομέρειες για το πλαφόν της τιμής του ρωσικού αργού

G7: Έως τις 5 Δεκεμβρίου οι λεπτομέρειες για το πλαφόν της τιμής του ρωσικού αργού
Το ανώτατο όριο τιμών, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση (G7), δεν θα επιτρέψει στις ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν υπηρεσίες σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό

Οι χώρες της G7 θα είναι έτοιμες με όλες τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες για ένα ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό αργό πετρέλαιο θαλάσσης έως τις 5 Δεκεμβρίου, όταν το μέτρο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ, παρόλο που πολλές λεπτομέρειες απομένουν να διευθετηθούν δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο πρεσβευτής James O'Brien του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος ηγείται του συντονισμού των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές συνομιλίες για θέματα τιμολόγησης και διακυβέρνησης του ανώτατου ορίου, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

"Η βασική ημερομηνία είναι η 5η Δεκεμβρίου. Νομίζω ότι το ανώτατο όριο τιμής έχει συζητηθεί για αρκετό καιρό ώστε οι συμμετέχοντες στην αγορά να κατανοήσουν ότι έρχεται και να παρέχουν απόψεις για τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής του", είπε ο O'Brien.
Το ανώτατο όριο τιμών, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση (G7), δεν θα επιτρέψει στις ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν υπηρεσίες σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό, εκτός εάν το πετρέλαιο πωλήθηκε σε ή κάτω από μια καθορισμένη τιμή.

Η μέγιστη τιμή, η οποία θα καθοριστεί ακόμη από την G7, είναι να είναι ακριβώς πάνω από το ρωσικό κόστος παραγωγής για να περιοριστούν τα έσοδα της Μόσχας από τις πωλήσεις πετρελαίου και να μειωθεί η ικανότητά της να χρηματοδοτήσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι ασφαλιστικές και ναυτιλιακές εταιρείες, που επιφυλάσσονται για το μελλοντικό ανώτατο όριο τιμών για να μην υπόκεινται οι ίδιες σε δευτερεύουσες κυρώσεις, λένε ότι πρέπει επίσης να γνωρίζουν, μεταξύ άλλων, σε ποιο σημείο θα καταγραφεί η τιμή πώλησης, πώς θα επαληθευόταν και τι συμβαίνει σε ένα φορτίο όταν υπάρχουν αντιρρήσεις.
Αλλά ο O'Brien είπε ότι ολόκληρο το πακέτο θα ήταν έτοιμο εν καιρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης