Ενέργεια

Erdogan: Προαναγγελία για γεωτρήσεις και εκτός Τουρκίας

Erdogan: Προαναγγελία για γεωτρήσεις και εκτός Τουρκίας
Aναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε να ρίχνει τους τόνους.
Να πραγματοποιήσει έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές εκτός τουρκικής υφαλοκρηπίδας είναι έτοιμη η Τουρκία, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς κάποτε δεν είχαμε κανένα πλωτό γεωτρύπανο, τώρα έχουμε δύο πλοία σεισμικών ερευνών, πέντε πλωτά γεωτρύπανα, τα οποία μπορούν να κάνουν γεώτρηση σε βάθος 12.000 μέτρων. Οταν τελειώσει εδώ η δουλειά μας, έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να κάνουμε αυτές τις εργασίες γεώτρησης και σε διεθνή ύδατα σε διάφορες χώρες του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης για πραγματοποίηση ερευνών και γεωτρήσεων εντός των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης της Λιβύης, από τα σεισμογραφικά πλοία και τα γεωτρύπανα της Αγκυρας. Πάντως, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε να ρίχνει τους τόνους.

«Στην Πράγα τονίσαμε πως τα προβλήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου επιθυμούμε να τα λύσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Από την Ε.Ε. περιμένουμε αντί να στηρίζει τις άδικες και παράνομες ενέργειες, να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διμερή διάλογο», υπογράμμισε συγκεκριμένα.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης