Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Green Transport Conference: “Η πράσινη μετακίνηση στην Ελλάδα” αφετηρία της φετινής συνάντησης

Green Transport Conference: “Η πράσινη μετακίνηση στην Ελλάδα” αφετηρία της φετινής συνάντησης
Θα συζητηθούν και θα αναλυθούν και τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν και τα οποία θα αποτελέσουν τα μέσα για τη μετάβαση στην πράσινη μετακίνηση, ενώ ταυτόχρονα, θα γίνει και καταγραφή σε όλα τα σχετικά κίνητρα που θα δίνονται σε πολίτες, επιχειρήσεις,
Η πράσινη μετακίνηση στην Ελλάδα θα έχει περίοπτη θέση στο 2ο Green Transport Conference που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στον φιλόξενο χώρο του Royal Patras.

Το συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και τη ΦΙΛΜΠΑ (ώρα έναρξης 9π.μ.) και το κομμάτι της πράσινης μετακίνησης στη χώρα μας θα αποτελέσει την αφετηρία της φετινής συνάντησης, αμέσως μετά τους εναρκτήριους χαιρετισμούς.

Ομιλητές στην ενότητα θα είναι οι εξής:

- Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών (θα μιλήσει εξ αποστάσεως)

- Γιάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών

- Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου

- Παναγιώτης Τσώνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠΑ

Συντονιστής της ενότητας θα είναι ο Κώστας Ανδριοσόπουλος, καθηγητής Χρηματοοικονομικών & Ενεργειακής Οικονομίας στο Audencia Business School, Διευθύνων Σύμβουλος στην Akuo Energy Greece.

Οι τοποθετήσεις θα ξεκινήσουν στις 10.30π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 11.15π.μ. και θα εστιάσουν στις φιλόδοξες λύσεις που προτείνονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιτυχώς οι σημερινές κλιματικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, μέσω της πράσινης μετακίνησης. Άλλωστε, οι εξελίξεις που αφορούν ένα νέο οικολογικό τρόπο μετακίνησης και μεταφορών είναι ραγδαίες και η Δυτική Ελλάδα ευελπιστεί στο να μετατραπεί σε πρότυπο πράσινης οικονομίας και αντίστοιχων ψηφιακών καινοτομιών. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ενότητας, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν και τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν και τα οποία θα αποτελέσουν τα μέσα για τη μετάβαση στην πράσινη μετακίνηση, ενώ ταυτόχρονα, θα γίνει και καταγραφή σε όλα τα σχετικά κίνητρα που θα δίνονται σε πολίτες, επιχειρήσεις, κλπ.

Συνοψίζοντας, το Green Transport Conference 2022 θα εστιάσει σε όλες τις πτυχές που αφορούν τον τομέα της πράσινης μετακίνησης και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χρήσιμες και επιστημονικού επιπέδου συζητήσεις και αναλύσεις, οι οποίες θα τους δώσουν απαντήσεις σε ένα συνολικό πακέτο αποριών και ερωτημάτων σε ό,τι αφορά την πράσινη μετακίνηση στον 21ο αιώνα.

Το Green Transport Conference θα διεξαχθεί φυσικά με παράλληλη live streaming μετάδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφή επισκεφτείτε το https://www.synedra.gr/2ndGreenTransport (κόστος εγγραφής: δωρεάν).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης