Χρηματιστήριο & Αγορές

Αγορά συστήνουν για την Πειραιώς οι Citigroup και JP Morgan, διακράτηση η Deutsche Bank - Οι τιμές στόχοι

Αγορά συστήνουν για την Πειραιώς οι Citigroup και JP Morgan, διακράτηση η Deutsche Bank - Οι τιμές στόχοι
Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Πειραιώς
Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι επισήμαναν τόσο την καλή εικόνα των κεφαλαίων της τράπεζας, όσο και τις ισχυρές επιδόσεις των βασικών εσόδων.
Η Citigroup ανέφερε ότι η τιμή στόχος παραμένει στα 2 ευρώ, με σύσταση buy, αλλά και με αυξημένο το επίπεδο ρίσκου, με την JP Morgan να τοποθετεί την τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ, με σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
 
Ωστόσο, η Deutsche Bank είναι πιο επιφυλακτική, συστήνοντας διακράτηση (hold), με την τιμή στόχο στα 1,60 ευρώ.

Deutsche Bank: Τα κεφάλαια στο επίκεντρο σε ένα καλό τρίμηνο

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Πειραιώς σημείωσε ελαφρά καλύτερη επίδοση στο 3ο τρίμηνο του 2022 (116 εκατ. ευρώ έναντι 109 εκατ. ευρώ συναίνεσης για τα καθαρά κέρδη), κυρίως λόγω των ισχυρών επιδόσεων των βασικών εσόδων.
Αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από το ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο κόστος και άλλες προβλέψεις, αλλά το CoR παρέμεινε χαμηλό και η ποιότητα του ενεργητικού βελτιώθηκε.
Όσον αφορά το κεφάλαιο, ο αναφερόμενος δείκτης CET1 FL ύψους 10,7% παρέχει εγγυήσεις για την επίτευξη του νέου στόχου >11% για το οικονομικό έτος 2022.
Οι συνολικές προοπτικές είναι καλύτερες και το RoaTBV οδεύει τώρα σε περίπου 9% για το έτος, ξεπερνώντας το 8% που ήταν ο προηγούμενος στόχος.
Συνολικά, η Deutsche Bank πιστεύει ότι αυτή η σειρά αποτελεσμάτων βοηθά να διαλυθούν οι ανησυχίες σχετικά με την τράπεζα και υποδεικνύει πιθανή αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης