Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Η G7 εξετάζει όριο στο ρωσικό πετρέλαιο μεταξύ 65-70 δολ/βαρέλι

Reuters: Η G7 εξετάζει όριο στο ρωσικό πετρέλαιο μεταξύ 65-70 δολ/βαρέλι
Οι πρέσβεις των 27 χωρών της Ε.Ε. συζητούν την πρόταση της G7 με στόχο να καταλήξουν σε μια κοινή θέση μέχρι το τέλος της ημέρας

Ένα όριο τιμών μεταξύ 65-70 δολ/βαρέλι εξετάζει η Ομάδα των Επτά (G7) στο ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει σήμερα (23/11) το Reuters.

Οι πρέσβεις των 27 χωρών της Ε.Ε. συζητούν την πρόταση της G7 με στόχο να καταλήξουν σε μια κοινή θέση μέχρι το τέλος της ημέρας. Στα σχέδια συμπεριλαμβάνεται η εφαρμογή του ορίου στις τιμές για τις εξαγωγές δια θαλάσσης ρωσικού πετρελαίου στις 5 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ο λόγος του πλαφόν

Η σκέψη για την την επιβολή του πλαφόν είναι να αποτρέπει τις ναυτιλιακές, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές επιχειρήσεις από το να διαχειρίζονται φορτία ρωσικού πετρελαίου εκτός και αν είναι να πουληθούν σε τιμές που δεν θα ξεπερνούν τη μέγιστη τιμή που θα διαμορφώσει η G7 και οι σύμμαχοι της. 

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη το δεδομένο ότι η έδρα των μεγαλύτερων ναυτιλιακών και ασφαλιστικών εταιρειών είναι στις χώρες των G7, ένα τέτοιο πλαφόν θα κάνει πολύ δύσκολο για τη Μόσχα να πουλάει το πετρέλαιο της σε υψηλότερες τιμές. Ήδη, το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού πετρελαίου μεταφέρεται με τάνκερ και όχι μέσω αγωγών. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης