Ναυτιλία

Diligent:Πώληση του ναυπηγημένου το 2009 Mitsui 56 Supramax “M/V EPIC” στην εταιρία Blue Fleet Group Λιβανέζικων συμφερόντων, προς $18εκ.

Diligent:Πώληση του ναυπηγημένου το 2009 Mitsui 56 Supramax “M/V EPIC” στην εταιρία Blue Fleet Group Λιβανέζικων συμφερόντων, προς $18εκ.

 Η συμφωνία ακολουθεί την πώληση του ναυπηγημένου το 2008 Kawasaki 56 “M/V OREO”, στους ίδιους αγοραστές, τον φετινό Ιούνιο, προς $19,35εκ

 

Στην πώληση του ναυπηγημένου το 2009 Mitsui 56 Supramax “M/V EPIC” στην εταιρία Blue Fleet Group Λιβανέζικων συμφερόντων, προς $18εκ. προχώρησε η DILIGENT HOLDINGS S.A

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε συνέχεια της πώλησης του ναυπηγημένου το 2008 Kawasaki 56 “M/V OREO”, στους ίδιους αγοραστές, τον φετινό Ιούνιο, προς $19,35εκ, μια τιμή ρεκόρ για ένα Japanese 56 του 2008.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της DILIGENT HOLDINGS S.A "Η Blue Fleet Group η οποία ανήκει και διευθύνεται από τον Κον Roy Khoury, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ενώ τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Λίβανο. Από όσο γνωρίζουμε διαχειρίζονται 37 πλοία, η πλειοψηφία των οποίων είναι ιδιόκτητα.
Η κατάσταση του Epic κατά την παράδοση του ήταν σε εξαιρετική κατάσταση , αφού νωρίτερα φέτος είχε περάσει επιτιχώς την ειδική επιθεώρηση 5ετίας απο τον διεθνώς αναγνωρησμένο Γαλλικό νηογνώμονα Bureau Veritas.
Και τα δύο πλοία (Epic και Oreo) είχαν εγκατεστημένα συστήματα επεξεργασίας έρματος (BWTS) και επίσης είχαν περάσει όλες τις ενδεδειγμένες επιθεωρήσεις τους.

Μέχρι πέρσι ο στόλος μας αποτελούταν από 15 πλοία, έχοντας πουλήσει 5 από τα μικρότερα Ιαπωνικά Handies (και τώρα αυτά τα δύο 56άρια) μέσω της Hull Search International του Λονδίνου, στο άμεσο μέλλον θα έχουμε την δυνατότητα να προβούμε σε αγορά μεγαλύτερων πλοίων με γνώμονα πάντα την περεταίρω επέκταση και ανανέωση του στόλου μας.
Τα Imabari 28άρια μας πουλήθηκαν όλα σε ψηλές τιμές πολύ πάνω από την επικρατούσα αγορά. Οι μεσιτες το αποδίδουν στην εξαιρετική κατάσταση των πλοίων μας , ενώ εμείς το αποδίδουμε στην επί ξηράς και επί πλοίου ομάδα μας, όπου όλοι μαζί σε συνεργασία ακολουθούν ένα υπερσύγχρονο πρόγραμμα συντήρησης υψηλών προδιαγραφών, το οποίο ανά πλοίο περιλαμβάνει αρκετές ετήσιες ανεξάρτητες επιθεωρήσεις οι οποίες έπειτα διασταυρώνονται με τις δικές μας τακτικές εσωτερικές επιθεωρήσεις. Τα πλοία επιθεωρούνται και ελέγχονται επίσης από την Rightship.

Η λίστα απο τις πωλήσεις πλοίων της προηγούμενης χρονιάς , επιπροσθέτως των φετινών Epic and Oreo:

Nordic Bulker 2 (2002 blt BWTS τοποθετημένο) αγορασμένο το 2011, πουλήθηκε τον 04/21 έναντι $5.8εκ στο Blue Fleet Group.
Geki Star (2008 blt BWTS περιλαμβάνεται αλλά δεν έχει τοποθετηθεί), αγορασμένο τον 03/16 για $7m πουλήθηκε τον 07/21 έναντι $10.55εκ σε Τούρκους αγοραστές.
Aroma 2 (2009 blt BWTS τοποθετημένο) αγορασμένο το 10/16 για $6.65m πουλήθηκε το 08/21 έναντι $11.4εκ σε Έλληνες αγοραστές.
Paloma (2010 blt BWTS τοποθετημένο) αγορασμένο το 05/17 για $8.25m πουλήθηκε τον 11/21 έναντι $13εκ σε αγοραστές από την Μέση Ανατολή.
Magnolia (2010 blt BWTS τοποθετημένο) αγορασμένο τον 10/17 για $8.5m πουλήθηκε τον 09/21 έναντι $13.5εκ σε Έλληνες αγοραστές.

Επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε μόνο με κορυφαίους ναυλωτές με AAA βαθμολογία.
Στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε στην αγορά μεγαλύτερων μεγεθών που συνδέονται με διεθνής δείκτες της ναυλαγοράς , στις κατηγορίες Handysize, Ultramax και Kamsarmax.
Προσπαθούμε να αναπτύξουμε το στόλο μας και το Diligent Brand, παράγοντας πλοία υψηλής ποιότητας και συντήρησης που θα αποτελούν υπόδειγμα στην αγορά" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η DILIGENT HOLDINGS S.A.

Στην φωτογραφία ο Κος Roy Khoury με τον διευθύνοντα συμβουλο Κο Δημήτρη Μίχαλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης