Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Vedomosti: Οι τρεις επιλογές της Ρωσίας για «απάντηση» στο πλαφόν πετρελαίου της Δύσης

Vedomosti: Οι τρεις επιλογές της Ρωσίας για «απάντηση» στο πλαφόν πετρελαίου της Δύσης
Τι επικαλείται η εφημερίδα Vedomosti
Σχετικά Άρθρα

Τρεις επιλογές εξετάζει η ρωσική κυβέρνηση για να «απαντήσει» στην επιβολή πλαφόν για τις τιμές εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου από την G7 και την ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomosti, υπάρχουν τρεις επιλογές.

Ως πρώτη επιλογή, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης της πώλησης πετρελαίου σε κράτη που υποστήριξαν τον περιορισμό, ακόμη και αν αγοράζουν πρώτες ύλες από τη Ρωσία όχι απευθείας, αλλά μέσω ενδιάμεσων χωρών ή ακόμη και της αλυσίδας τους.

Η δεύτερη επιλογή θα περιλάμβανε την απαγόρευση των εξαγωγών στο πλαίσιο συμβάσεων που περιλαμβάνουν ρήτρα ανώτατης τιμής, ανεξάρτητα από το ποια χώρα είναι ο παραλήπτης.

Η τρίτη επιλογή είναι η καθιέρωση της λεγόμενης ενδεικτικής τιμής, δηλαδή ο καθορισμός της μέγιστης έκπτωσης του ρωσικού αργού πετρελαίου Urals σε σχέση με την τιμή αναφοράς Brent- εάν η έκπτωση αυξηθεί, οι πωλήσεις θα απαγορεύονται. Αυτή η επιλογή είναι η λιγότερο πιθανή, δήλωσε η πηγή της εφημερίδας.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ενέργειας δεν απάντησαν στα ερωτήματα της Vedomosti. Το δημοσίευμα έστειλε επίσης ερωτήματα στις Rosneft, Lukoil, Gazpromneft, Surgutneftegaz, Tatneft και Russneft.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης