Ενέργεια

To αίτημα της Τουρκίας για έκπτωση 25% στο ρωσικό φυσικό αέριο

To αίτημα της Τουρκίας για έκπτωση 25% στο ρωσικό φυσικό αέριο
H Τουρκία θέλει η έκπτωση να ισχύει για τις πληρωμές του 2023 και αναδρομικά για ορισμένες πληρωμές που έχουν γίνει το 2022.

Το αίτημα της έκπτωσης του 25% στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα ζητήσει η Τουρκία στις αυριανές (9/12) συνομιλίες με ρωσική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την είδηση του Bloomberg, η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την Τουρκία, προκειμένου να αποφύγει την αύξηση των ενεργειακών τιμών, την ώρα που η τουρκική λίρα δέχεται μεγάλες πιέσεις.

Επίσης, η Τουρκία θέλει η έκπτωση να ισχύει για τις πληρωμές του 2023 και αναδρομικά για ορισμένες πληρωμές που έχουν γίνει το 2022.

Το plan B

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η αιτούμενη έκπτωση, στα πλάνα της χώρας είναι η επιδίωξης αναβολής πληρωμών μέχρι το 2024, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι οικονομικοί και ενεργειακοί δεσμοί της Τουρκίας με τη Ρωσία αυξάνονται, αν και ο Erdogan μοιάζει να ισορροπεί σε μια μετρημένη θέση σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει καλωσορίσει την πρόταση του Putin για τη δημιουργία νέο κόμβου στην Τουρκία για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης